6.plass til Kristoff i VM!

Kl. 02.15 norsk tid trillet menn elite ut på sin fellesstart. Starten gikk i Helensburgh, mot Mount Keira før hele 12 avsluttende runder i Wollongong. Hele 12 ganger skulle de opp Mount Pleasant som vi har blitt godt kjent med nå tidligere i uka. De skulle ut på 266 km, med 3945 høydemeter.

Norge hadde seks mann på start:

  • Sven Erik Bystrøm, Stavanger SK/Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux
  • Alexander Kristoff, Stavanger SK/Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux
  • Rasmus Tiller, Lillehammer CK/Uno-X Pro Cycling Team
  • Anders Skaarseth, Lillehammer CK/Uno-X Pro Cycling Team
  • Andreas Leknessund, Ringerike SK/Team DSM
  • Tobias Foss, Lillehammer CK/ Jumbo-Visma

Det store spørsmålet var om løypa var for hard for Kristoff til å henge med.

Kun sekunder etter starten gikk var det tydelig at flere ville i brudd. Etter hvert kom 12 ryttere seg i brudd. Det ble kjørt hardt opp Mount Keira og feltet ble delt opp i flere grupper. Da de passerte mål med 11 runder igjen hadde bruddet med 11 ryttere en ledelse på 1.39 til gruppe 2 med 5 ryttere. Deretter kom gruppe 3 som var 2.44 bak, hvor vi hadde Foss og Leknessund med. 3.12 bak kom hovedfeltet hvor Skaarseth, Tiller, Kristoff og Bystrøm satt. Ikke lenge etter passering ble gruppen til Foss og Leknessund hentet inn av hovedfeltet, men da gikk Leknessund og tyske Denz til. De to hadde nok som mål å hente gruppe 2, men innså etter hvert at det ville koste for mye krefter og slapp seg da tilbake til hovedfeltet til resten av det norske laget.

I starten ut på 9 siste runde hentet gruppe 5 inn bruddet, da kunne man telle 16 ryttere i bruddet. En ensom tysker passerte 2.42 bak bruddet, før hovedfeltet passerte 7.40 bak. Etter hvert roet det seg, men avstanden krympet gradvis som kilometerne gjorde. Alle norske fortsatt i hovedfeltet. Med fire runder igjen begynte det å skje litt mer. bruddet var nede i 11 ryttere, 1 min og 8 sek etter kommer en større gruppe ca. 40 sekunder før hovedfeltet. I den store utbrytergruppa satt vår Rasmus Fossum Tiller med. Tiller-gruppa hentet bruddet og over bakketoppen klinker Remco Evenepoel til. Tiller hadde ingen problem med å følge.

Med tre runder igjen var det en gruppe på 25 i front, inkl. Tiller. I par grupper bak kom rester av bruddet, og hovedfeltet passerte 2.07 bak. Tredje siste gang tok første gruppen det rolig, mens det kjørtes hardt av hovedfeltet opp Mount Pleasant. Der satt alle de norskene med over toppen. På toppen var avstanden nede i 1.07. deretter økte avstanden igjen, da farten minsket i hovedfeltet.

Like før passering ut på nest siste runde får Evenepoel til, med Lutsenko på hjul. En forfølgergruppe på 4 som Tiller akkurat ikke klarte å følge. Opp Mount Pleasant nest siste gang får Evenepoel en luke til Lutsenko. Ut på siste runde ledet Evenepoel med 46 til Lutseko, 1.10 til gruppe 2 med 5 ryttere. Gruppen til Tiller 1.31 bak.

Remco Evenepoel (Belgia) holder unna og blir verdensmester! Det blir spurt om sølv og bronse. Christophe Laporte (Frankrike) tar sølv og Michael Matthews (Australia) tar bronse. Kristoff skal aldri avskrives og var plutselig med i medaljekampen, men må ta til takke med en 6.plass. Tiller nr. 16 etter solid innsats i hele dag.

Publisert 25.september

Alexander Kristoff

Alexander Kristoff

Rasmus Fossum Tiller

Rasmus Fossum Tiller