24 norske utøvere på start i Europacup runde 3 og 4

Sesongens største Europacup blir arrangert hvert år i påsken. Totalt var det påmeldt over 1500 BMX-utøvere på Europcup 3 og 4 som ble arrangert i Zolder i Belgia helgen 8.-10. april. Nivået på konkurransen er skyhøyt og utøverne får virkelig målt krefter.

Norge stilte med to lag: Talent team og Club team Norway.

Talent team

Talent team hadde sesongåpning og syklet bra til tross for sterk konkurranse og de fleste er yngst i klassen. I gutter 15/16 år stilte Jakob Tangen Kyllesø, Noah Casanovas Meland, Victor Haugen, Filip Elden og Martin Holmen. Alle utøverne klarte å komme seg videre fra innledende heat i løpet av helgen. Med totalt 200 utøvere i gutter 15/16år ble det kjørt 1/16-dels finaler. Noah klarte å komme seg videre til 1/8-dels finalen på søndagen, hvor det ble med den kjipe 5. plassen. Alle fem fikk smake på nivået og sett hva som kreves for å henge med de beste.

I menn junior stilte Elias Casanovas Meland til start. Elias kom på 4. plass i første runde og slapp å starte i LCQ. Han kom seg også greit videre fra 1/16-dels finalen, men det stoppet i 1/8-dels finalen. Plass 43. av 132 er godkjent som førsteårs junior. På dag to kom Elias videre til 1/16-dels finalen.

Tuva Fjotland syklet solid gjennom hele helgen og på søndagen klarte hun å kvalifisere seg til sin første semifinale som førsteårs junior. Tuva endte opp på 13. plass av 37 damer.

I menn U23 stilte Niklas Halvorsen til start. Til tross for lite sykling i vinter på grunn snø og dårlige forhold viste Niklas god form. Lørdagen ble det en 5. plass på Niklas, og klarte dermed akkurat ikke å kvalifisere til kvartfinaler. På søndagen syklet Niklas solid og kjempet seg gjennom 1/8-dels finale til tross for en litt tøff start. Det endte med kvartfinale på dag to for Niklas. 18. plass av 86 en god start på sesongen. Dagen etter siste konkurranse tok vi en treningsøkt på Dessel for å få noen ekstra treningstimer i banken.

Club team Norway

Club team hadde denne helgen flere ryttere til start der de sykler i de samme klassene som Talent Team, G13, G14, J13-14, G15-16, junior menn og U23. Det er tøff konkurranse hvor det dessverre er noen som allerede ryker ut etter de innledende rundene. Vi har likevel flere som tar seg videre til eventuelle finaler enten en eller begge dager.

I gutter 13 kom Mikkel Emrik Svendsen, David Wollmo Karlsen og Lars Tobias Stene til 1/8-dels finale. Lars Tobias tok seg også videre til kvartfinale begge dager hvor han sykler bra. I gutter 14 har vi Magnus Haaland. Han er uheldig med et fall første runde, likevel stiller han til start og går videre, men ender dagen i 1/8. I gutter 15/16 kom også Herman Sirekrok Sommerstad til 1/8-dels finale.

Ylva Berfjord imponerer i jenter 13/14 klassen. Hun sykler stabile og gode runder hvor hun kommer til kvart og semifinale begge dager. I semifinalen sykler hun fremdeles bra og ligger an til en finaleplass, likevel så er det i en semifinale små marginer og finalen røk etter en sladd i førstesving. Litt frustrerende da vi håpet på en finaleplass, noe som ikke er langt unna.

Menn 17-24 klassen er en stor klasse internasjonalt. Vegard Vaule Milenkovic sykler seg igjennom innledende runder og en 1/8-dels finale. I kvartfinalen lå han i posisjon til semifinale, men med pusteproblemer knyttet til pollenallergi ble det dessverre stang ut. Etter gårsdagens problemer ble det å kaste inn håndkledet bare etter innledende runde nummer to hvor helsen kommer først.