Simen Smestad og Kine Haugom på pallen i Europacup utfor

I helgen ble femte og siste runde av Europacupen i utfor arrangert i Verbier, Sveits. Treningen på fredag ble avlyst på grunn av snøvær og på lørdag ble kvalifiseringen avbrutt på grunn av mange velt og utfordringer med å få fraktet skadede ryttere ned fra løypa.

Fra landslaget hadde vi fire ryttere på start. Kine Haugom i kvinner elite og Sondre Goska, Gabriel Kvålseth og Simen Smestad i menn elite. Det ble en veldig opptur for Kine og Simen som endte på henholdsvis 3. og 1. plass.

Kine hadde dette å si om helgen:

“Det var det merkeligste rittet jeg har vært med på, med avlyst trening og seeding. Følte meg lite forberedt på starten til finalen. Gjorde mange tekniske feil, men prøvde å redde meg inn. Så kjempefornøyd at det holdt til en tredje plass med så mange World cup ryttere på start.”

Kine, som har vært ute en periode med skade, ender med denne 3. plassen på 4. plass i sammendraget i europacupen.

 

Simen Smestad som virkelig har etablert seg på et solid nivå i verdenscupen i år, vant sitt første internasjonale ritt i karrieren, også han i konkurranse med flere sterke navn som konkurrerer i verdenscup:

“Veldig gøy å ende sesongen med seier i siste europacup rittet! Følte jeg syklet veldig bra på trening og var gira på å kjøre fort i finalen! Jeg klarte å gi gass når det gjaldt og holdt meg på sykkelen. Utrolig gøy at det skulle holde til første plass, og det bringer med mye motivasjon inn i offseason.”

Simen endte på 5. plass sammenlagt i europacupen.

Sondre og Gabriel endte på henholdsvis 52. og 61.plass.

Nå er den internasjonale sesongen over for de fleste. Det gjenstår Norgescup i Hafjell og Kjerringåsen her hjemme. I oktober arrangeres siste verdenscuprunden i Canada, der vi har Frida Helena Rønning og Mille Johnset på start.

Bildet øverst: Simen Smestad nr. 1 i Verbier

Bilde av Kine: Foto Sondre Goska
Bilder av Simen: IXS Downhill Cup

Niclas S. Andersen
Landslagsleder utfor/coach DH

 

Publisert 17.09.2024

Kine Haugom på pallen

Kine Haugom på pallen

Simen Smestad

Simen Smestad