Mia Kronheim Gjertsen med 9. plass i EM

Det ble en dramatisk spurt for juniorjentene i dagens fellesstart i Belgia. Etter en fantastisk laginnsats av jentene, der de var med om å kjøre for seier, ble det en velt i spurten, der flere av våre var involvert. Kamilla Aasebø mistet kjedet da hun måtte svinge unna og kunne ikke tråkke de siste 100 meterne. Marte Dolven gikk ned i velten, men klarte seg uten større skader. Mia Kronheim Gjertsen klarte så vidt å unngå asfalten, og fikk en suveren 9. plass over mål etter 73 kilometer.

Dette Europamesterskapet har vist at vi har jenter som absolutt kan kjempe om medaljer. Juniorjentene startet med 4. plass på tempo ved Kamilla Aasebø, deretter fikk de bronsemedalje i lagtempo og en meget god 9. plass til Mia på den dramatiske fellesstarten. U23-jentene tok en kjempebra 5. plass på fellesstarten ved Nora Tveit. De stilte ikke på tempoen denne gangen. I eliteklassen ble det 6. plass til Katrine Aalerud på tempo, og 5. plass til Ingvild Gåskjenn på fellesstarten. Vi mistet i tillegg en god medaljekandidat i Mie Bjørndal Ottestad i eliteklassen, som ble syk og måtte stå over begge øvelser. Et ørlite knepp til, så er de på pallen. Vi gleder oss allerede til VM i Zürich fra 22.-29. september!

Vi gratulerer alle jentene våre og landslagsleder Carl Erik Pedersen med de gode resultatene!

Eliteklassen for menn er siste klasse ut i dette EM. De starter 12.30 og vil være i mål rett før kl. 18.00 i dag. Vi ønsker Søren, Jonas, Markus, Alexander, Tord og Stian masse lykke til.

 

Publisert 15.09.2024

Mia Kronheim Gjertsen

Mia Kronheim Gjertsen

De to uheldige i spurten, Marte og Kamilla.

De to uheldige i spurten, Marte og Kamilla.