Årets siste Europacup i BMX er gjennomført

I helgen ble årets siste Europacup arrangert i Ravels, Belgia. Norge stilte som vanlig med to lag: Talent Team Norway og Club Team Norway.

Talent Team Norway

Elias Casanovas Meland viste god form på trening og hadde høye ambisjoner for helgen. Elias syklet bedre og bedre utover konkurransedagen og kom seg til semifinale i junior menn. Elias var på kvalifiseringsplass til finale, men hoppet litt for kort på hoppet ut første sving og da ble stopp i semifinalen. Søndagen ble tyngre, og det var en tidlig exit i 1/8 delsfinalen.

Tuva Fjotland viste også god form og syklet seg til finalen i junior damer på lørdagen. Hun ble til slutt nummer 7 i finalen. Søndagen ble tyngre også for Tuva som gikk ut i LCQ.

Noah Casanovas Meland har hatt en trøblete oppkjøring med krasj og mye opphold i treningsarbeidet. Noah viste seg frem i innledende runder, men er litt for varierende på start og fart rundt banen, til at han klarer å konkurrere mot de beste. Noah gikk ut i 1/8 delfinalen begge dager i gutter 15/16 år.

Magnus Haaland er yngst i 15/16 år, men viser seg godt frem og sykler meget bra. Magnus kom seg til kvartfinale begge dager. Teknisk er Magnus helt der oppe, men mangler litt kraft i tråkkene for å henge på de beste.

Ylva Berfjord er også yngst i jenter 15/16 år. Ylva er teknisk veldig bra og hopper hopp selv junior og elite har problemer med. Ylva kom seg til finalen på lørdagen og ble nummer 5. Søndagen gikk litt tråere, og Ylva gikk ut i semifinalen.

 

Club team Norway

Fra Club Team Norway stilte Adam Wollmo Karlsen (Moss BMX), Herman Sirekrok Sommerstad (Sviland BMX) og Lars Tobias Stene (Sandnes BMX).

Adam Wollmo Karlsen stilte til start i junior, men fikk en tøff helg hvor han falt både lørdag og søndag. Det er veldig tett i junior og det er små marginer. Adam kommer sterkere tilbake neste år.

Herman Sirekrok Sommerstad har hatt en god utvikling i år. På lørdagen kom han seg videre til 1/8 delfinale og syklet bra. Det mangler litt på start og fart rundt banen for videre avansement. Søndagen ble det en hekt ut starten og da blir over og ut for Herman.

Tobias Stene i gutter 14 år syklet solid hele helgen og fikk tredje plass både på lørdag og søndag. Etter 12 runder kom Tobias på tredje plass sammenlagt i gutter 14 år. Det blir spennende å følge utviklingen til Tobias fremover.

 

Tore Navrestad
Landslagstrener/leder BMX

Bildet øverst: Ylva Berfjord i Ravels

 

Publisert 11.09.2024

 

Tobias Stene på pallen i Ravels!

Tobias Stene på pallen i Ravels!

Ylva Berfjord

Ylva Berfjord

Noah Casanovas Meland

Noah Casanovas Meland

Tobias Stene

Tobias Stene

Tobias

Tobias