Uno-X Norgescup landevei Glåmdal

I helgen ble det arrangert Uno-X Norgescup i Glåmdal av Glåmdal SK og Asker CK. Et flott samarbeid mellom to klubber i forskjellige regioner. Fredag var det tempo for alle klasser ved Slobrua Gjestegård. Uværet «Lillian» ville gjøre tempoen litt ekstra spennende, og sørget for både litt sidevind, motvind, medvind og litt regn.

I K-jr ble det meget jevnt mellom Mia Gjertsen og Matilde Skjelde. 1 sekund skilte de to ved mål. Mia Gjertsen var raskest denne gangen. På tredjeplass kom Helene Sofie Bjerke Adolfsen. K-elite var det Thrude Natholmen som stakk av med seieren foran Vibeke Lystad og Mathilde Bengtson. I M-junior viste Felix Ørn-Kristoff at norgesmestertittelen ikke var tilfeldig. 29.sekunder bak Felix kom Andreas Flaatten, og tredjeplass til Håkon Eiksund Øksnes. I M-elite var det veldig tett iblant de syv beste. Kun 20 sekunder skilte de sju beste. Raskest var Henrik Fjellheim, foran Kasper Haugland og Øyvind Brekke Fløtten.

Resultater tempo

Tidlig start på kvinnene lørdagsmorgen, hvor det var klart for helgens første av to fellesstarter. I damefeltet kom senioren Lystad avgårde med junioren Gjertsen. De vant dermed hver sin klasse med to minutter ned til resten. Der ble det har kamp om de siste pallplassene. M-junior ble hardt kjør fra start som vanlig. Til slutt var det en gruppe på seks som kom i front. I spurten trakk Håkon Eiksund Øknes det lengste strået. Andre plass til Peder Wettre Andreassen og tredje plass til Anders Wæhre. I M-elite var det brudd som kom avgårde og ble hentet inn gjennom hele rittet. Til slutt var det to fra Lillehammer CK som fikk en luke til resten, og de to hold unna til mål. Noe spurtoppgjør mellom klubbkameratene ble det ikke, men Toralf Rydningen Martinsen krysset streket like før Kasper Haugland. Jesper Stiansen var sterkest i spurten om tredjeplassen.

Resultat fellesstart lørdag.

M-junior var første felt på startstreken søndagsmorgen. Da hadde rigget flyttet seg til Sand i en løype på 14 km. M-juniorfeltet ble delt i flere grupper. Andreas Flaatten tok seieren foran Erling Skarstein og Emil Svarstad. Damefeltet holdt seg samlet hele veien, og det ble en tett spurt om pallplassene både i elite- og juniorklassen. Juniorene Regine Solhaug Hansen og Mia Gjertsen gikk dessverre i bakken på oppløpet, og kunne derfor ikke kjempe om seieren. I juniorklassen ble det seier til Mina Mobråthen, andreplass til Marte Dolven og tredjeplass til Oda Aune Gissinger som kjørte sin første Norgescup! I K-senior ble det nok en NC-seier til Vibeke Lystad. Andreplass til Sara Magndal og tredje til Karianne Kanebog.

I M-elitefeltet hadde junioren Felix Ørn-Kristoff søkt seg opp, og hadde ikke planer om å vise seniorene noe respekt. Felix kjørte kontrastøt på Henrik Fjellheim på siste runde og kunne derfor sykle over målstreken med hendene over hodet. Bak kom Henrik inn til andreplass og spurten om tredje var Sander Nistad Stien sterkest.

Resultat fellesstart søndag.

Tusen takk til Asker CK og Glåmdal SK for et fantastisk arrangement. Neste og årets siste NC runder blir på Stange for elite og Grenland for juniorene.

Før siste runde er det Mia Gjertsen, Vibeke Lystad, Amund Ferl-Runningshaugen og Henrik Fjellheim som leder Norgescupen sammenlagt

Publisert 27.august