God utvikling for banesyklingen i Norge

Det drar seg til med internasjonal deltakelse for norske baneryttere. Anita Yvonne Stenberg har vært ensom svale lenge, men nå begynner det å komme opp flere norske ryttere som ønsker å hevde seg i banesykling ute i den store verden. Med to innendørs velodromer i Norge, er det adskillig lettere å kunne satse i denne grenen fremover.

Flere ryttere har kjørt baneritt utenlands de siste to sesongene og fått god erfaring, og Nora Tveit har hatt en super sesong som startet allerede i januar med seier i 6 days Bremen, og EM bronse nå i juli. I EM bane for junior/U23 hadde vi med hele tre ryttere i år (Benjamin Kartfjord, Hilmar Livrud Lindtveit og Nora). Felix Ørn-Kristoff har trent mye banesykling og fått flere seiere internasjonalt både på bane og landevei denne sesongen. 18-åringen skal over på et belgisk landeveislag fra 2025, men det er ikke umulig vi ser han hevde seg internasjonalt i begge grener om noen år. Dessuten har en 15-åring fra Bogafjell SK ved navn Mads Furenes, gjort seg godt bemerket med bl.a. å ta timesrekorden på Vår Energi Sola Arena dette året. Rekorden blir ikke offisiell, siden rytteren må være 17 år for å bli godkjent, men det viser jo hvor lista ligger.

I Paris kjører fortsatt Anita som eneste norske rytter i sitt andre OL, men det kan fort bli flere nordmenn med i 2028. 11. august skal Anita i ilden i Paris.

For første gang i nyere tid, stiller Norge til start i et junior-VM. Hilmar Livrud Lindtveit fra Asker CK kjører i Kina i øvelsene Scratch, Omnium og Points race 21.-25. august.

Anita Yvonne Stenberg skal også delta i VM Bane i Ballerud, Danmark fra 16.-20. oktober, samt Champions League i november og desember.

Mye spennende i vente for banesyklingen denne sesongen og videre fremover – vi gleder oss, og ønsker Anita og Hilmar lykke til i sine mesterskap!

 

Publisert 29.07.2024