Finaler og pallplass i Europacupen BMX

Rundt 800 ryttere deltok på Europacupen i Tiel, hvorav 5 norske. Som ved de fleste internasjonale BMX løp i år så var været heller ikke denne gang på topp. Det var mye vind, men heldigvis i form av med-/motvind på langsidene slik at det fortsatt ble et bra arrangement på et flott BMX anlegg i Nederland.

Talent Team

Tuva Fjotland (Klepp BMX) kjørte klasse dame junior. Hun hadde ikke kjørt løp i Europa siden mars, men viste fra start av at hu hadde god fart inne. Noen uheldige vurderinger som vi kan relatere til få løp den senere tid gjorde at finaleplassen røk med liten margin på lørdagen (poenglikhet med siste finalerytter).

På søndagen viste Tuva enda bedre takter og kjørte seg frem til finale etter tre innledende motos. Hun leverer der en solid finale og ender opp på en meget respektabel 4. plass.

Noah Casanovas Meland (Sviland BMX – 16 år) kjørte i gutter 15/16. Han hadde en hektisk start med muntlig eksamen på fredag morgen for så å reise direkte til flyplassen. Han fikk dermed ikke trent med sin egen klasse, men fikk testet banen sammen med en annen aldersgruppe litt senere slik at han også fikk bli kjent med banen før konkurransen startet.

Noah er noe ustabil på startene denne helga, men når han treffer på starten så er det få i klassen som slår han. Han avanserer greit til kvartfinalene begge dager hvor det dessverre tar slutt, men potensialet er høyere.

Magnus Haaland (Klepp BMX – 15 år) kjørte også i gutter 15/16. På lørdagen så var selvtilliten på egen start litt mangelfull og som en konsekvens valgte han å gå for bane 8 i sine heat. Dette gikk bra i første moto som endte med seier. Men allerede i 1/16 finalen så resulterte det i at det ble for mange på innsiden i første sving og han måtte takke for seg etter 5. plass i heatet.

På søndagen viste Magnus seg fra en mye mer offensiv side og stilte opp i best mulig bane for å sikre bedre posisjon inn mot første sving og kortest mulig vei til mål. Med solid sykling så kjempet han seg hele veien til kvartfinalen.

Elias Casanovas Meland (Menn junior) skulle også deltatt, men måtte dessverre melde forfall i siste liten på grunn av sykdom.

Club Team Norway

Tobias Stene – Sandnes BMX (og hospitant Talent Team) – Gutter 14 år – kommer til finale begge dager. Lørdagen ender med en 6. plass som han topper med en flott 3.plass på søndagen (kun slått av nr. 1 og 2 fra årets EM).

Mikkel Emrik Svendsen – Råde BMX – Gutter 14 år – kom denne gang ikke videre fra innledende motos noen av dagene.

Planene fremover er først NM på Sviland til helgen, før nest siste Europacup i Latvia 13.-14. juli. Sviland BMX arrangerer også Nordisk mesterskap i år, helgen 17.-18. august.

Bildet øverst: Tobias Stene in action