En vellykket ritt-helg i Nes!

Nes SK arrangerte NorgesCup 8 og 9 i helgen, i deres flotte anlegg på Nes Ski og Sykkelanlegg. Dette var første gang klubben arrangerte NorgesCup i terreng, men blide, positive og hjelpsomme frivillige sørget for et flott arrangement. Løypene rytterne fikk gleden av å sykle i var en teknisk lett løype, hvor rytterne virkelig fikk testet kapasiteten sin. Løypen bestod av gruspartier, bratte oppoverbakker på gress, singletrack, en liten pumptrack og et par veldig overkommelige rockardens, så dette var løyper hvor enhver kunne føle mestring! På lørdag ble det arrangert rundbanerott, og det var kortbane på søndag.

Helgens startfelt var noe preget av at det er verdenscup i Italia denne helgen, men det var likevel 14 ryttere på startstreken når menn elite gjorde seg klare for sine sju runder i rød løype. Når startskuddet gikk var det ingen tvil om at Eskil Evensen-Lie fra Kloppa Off Road Klubb ville kjøre hardt, og det tok ikke lang tid før han satte et tempo de færreste klarte å følge. Sondre Rokke fra IF Frøy var den eneste som tok sjansen på å følge bakhjulet til feltes leder, men farten i front var så høy at han cirka halvveis i rittet gjorde en taktisk vurdering og slapp seg bakover til en jagende gruppe bestående av Tormod Weydahl fra Ottadalen SK og Østen Brovold Midtsundstad fra Solør CK. Det var ingen som klarte å gjøre noe med dagens vinner, Eskil Evensen-Lie som kunne strekke armene i været og juble over å ha krysset målstreken først, nesten tre minutter før konkurrentene. Bak han ble kampen om pallen tett. Sondre Rokke ristet av seg de to andre på den siste runden og tok andreplassen rett over ti sekunder før tredjeplassen, som etter et skikkelig spurtoppgjør til slutt gikk til Østen Brovold Midtsundstad.

Blant menn junior var det et godt oppmøte, og det var hele 36 ryttere som spant av gårde ut fra startområdet når klokken ble 12.05. Etter to runder var det to ryttere som hadde fått en lite luke ned til resten, nemlig Sivert Ekroll fra Tangen Watt og Oksygen Cykleklubb ikledd de norske fargene og Sigurd Stubberud fra Soon CK. De to kjørte jevne rundetider, men ut på deres tredje runde hadde Sivert Ekroll tatt ledelsen med knappe ti sekunder på den jagende Soon-rytteren. Etter nesten 50 minutter ritt-tid og fire av fem runder kjørt, hadde ledelsen til Sivert Ekroll blitt enda større, og ut på siste runde hadde han en solid ledelse med nærmere et halvt minutt. Det ble en del vann mellom båtene også blant junior-gutta denne solfylte lørdagen, og med god margin tok Sivert Ekroll nok en seier i NorgesCupen. Sigurd Stubberud ble nummer to, foran Birk Strand Rønnestad fra Lillehammer som tok den siste pallplassen.

Det var ikke fullt så mange startende i kvinner senior, men de aller ivrigste var klare på startstreken sammen med junior-jentene, 15-16 og masterne når klokken nærmet seg 14. Det at alle jentene starter samtidig åpner opp for konkurranse på tvers av alder, noe som er skikkelig gøy med tanke på at det ikke er altfor mange jenter som driver med sporten. I tillegg er det et ekstremt høyt nivå på blant annet junior-jentene som gjør at de virkelig utfordrer de eldre jentene. Som tidligere i år har Kamilla Aasebø fra SK Rye Sykkel vist enorm styrke, og ved å lede ut på hennes fjerde runde viste hun intet mindre på rundbanerittet i Nes. Med luke ned til Oda LaForce fra IF Frøy og Berit Nordsæter Resell fra Lillehammer CK som kjempet om seieren i kvinner senior, kjørte Kamilla inn til en overlegen seier i juniorklassen. Løypene hadde tidligere vist seg harde, og det skilte mye mellom rytterne også i jente-klassen. Ikledd gul ledertrøye ble Malin Karlsen fra Soon CK nummer to til å krysse målstreken foran Sara Bergsholm Hoven fra Romeriksåsen SK som ble nummer tre. Ei som også kunne juble når hun kom i mål var Oda LaForce, som etter å ha ristet av seg konkurrentene kunne strekke hendene i været for sin første seier i NorgesCupen i år, og forsvarer hennes gule ledertrøye i elite-klassen. Berit Nordsæter Resell kommer inn til en andreplass og Vilde Brønstad fra CK Toten ble nummer tre etter et godt kjørt ritt.

På søndagen var ikke været like pent, og det vekslet mellom regn og opphold store deler av dagen. Det var likevel positive arrangører og ryttere som møtte opp, klare for en ny dag med nye muligheter. Kortbanerittet byr som regel på litt tettere dueller, noe som speaker gledet seg veeeeldig til å følge med på.

Tette dueller ble det absolutt. Menn senior var først ut, og nok en gang var det Eskil Evensen-Lie og Sondre Rokke som fikk en luke ned til resten av rytterne. De to kjørte sammen store deler av rittet, i lag med Østen Brovold Midtsundstad. Ut på den siste runden var det under tre sekunder som skilte de tre rytterne, og Solør-syklisten tråkket skikkelig til i håp om å riste av deg de to konkurrentene når de passerte start-området for siste gang. Det var likevel ikke nok, og til slutt var det Sondre Rokke som rundet siste sving mot oppløpet som første rytter, og trillet over målstreken til seier. Eskil Evensen-Lie ble nummer to, mens Østen Brovold Midtsundstad tok den siste plassen på pallen under dagens kortbaneritt.

Samtidig som himmelen åpnet seg ble det blåst i fløyten og startskuddet til menn junior gikk. Her var det lenge hele 14 ryttere som dannet en stor gruppe i tet, bestående av blant annet Sigurd Stubberud, Aksel LaForce fra IF Frøy, Linus Aksnes fra Vigrestad SK, Marius Aune fra Lørenskog CK, Birk Strand Rønnestad og Stian Ustvedt Gravdal fra Follo SK. Rytterne byttet på å ligge i front og støte på hverandre, og ingenting var avgjort idet de kjørte ut på sin siste runde. Med bare hundre meter igjen lå Aksel LaForce og Sigurd Stubberud side om side, men etter en tett duell helt frem til målstreken var det Sigurd Stubberud som vant dagens første spurtoppgjør. Aksel LaForce ble med det nummer to, mens det var nok et spurtoppgjør om tredjeplassen. Her var det Marius Aune som trakk det lengste strået og ble nummer tre i menn junior.

Også i dag fikk kvinner senior og kvinner junior starte sammen. Ti jenter dro ut på sine runder i den fartsfylte kortbaneløypen i Nes, med de to gule ledertrøyene i front av feltet. Oda LaForce, Berit Nordsæter Resell og junioren Malin Karlsen dannet tidlig en trio i tet, og de tre fulgte hverandre gjennom hele rittet. Som junior hadde Soon-jenta en runde mindre enn seniorene, og etter fem runder klistret på bakhjulet til de eldre jentene tok Malin Karlsen en knallsterk og suveren seier i kvinner junior. Bak henne var ingenting avgjort før den siste runden, men det var til slutt Sara Bergsholm Hoven som tok andreplassen. Etter en skikkelig kraftanstrengelse den siste runden kjørte Agnes Vatterholm Jernberg fra TVK seg opp og krysset til slutt målstreken som nummer tre i sin klasse. Mellom de to seniorjentene var det tett helt til siste slutt, og etter å ha ledet hele den siste runden ble Berit Nordsæter Resell passert av Frøy-jenta Oda LaForce i siste svingen mot oppløpet, og den bittelille luken som oppstod ble for stor til å tettes. Oda LaForce tok med helgens andre seier, foran Berit Nordsæter Resell som ble nummer to. Den siste pallplassen gikk til Emily Benham Kvåle fra Hadeland CK.

En stor takk til Nes SK for et flott arrangement! Morsomme og raske løyper sørget for fornøyde ryttere, og en herlig gjeng med frivillige satte virkelig prikken over i´en under helgens arrangement. Nå er det klart for sommerferie for de aller fleste, før vi ses igjen i slutten av august, i Brumunddal. God sommer!!