Anita med seier i poengritt på Nations Cup

Andre ritt av UCI Nations Cup ble avholdt i Milton, Canada i helgen. Nivået var i verdensklasse som alltid og vi var spente etter en lang reise.

Fredag 13. mai var det Scratch dag. Feltet kjørte jevnt og det var bare med 10 runder igjen at 3 jenter forsøkte å komme ifra. Farten i feltet var dog for høyt og de ble raskt innkjørt igjen. Anita plasserte seg langt fremme og åpner spurten med 4 omganger igjen. Hun får USA ned foran, men hun blir dessverre passert av Italia og Nederland. Det ble en lang spurt, men Anita fikk en meget flott 5. plass, etter Italia, Nederland, USA og Japan.

Lørdag 14. mai var det Omnium, og forhåpningene var topp 5, men første øvelse blev ikke Anitas løp. Små feil ble straffet hardt og Anita ble nr. 13 i Scratch. Tempoen startet ikke så godt. To jenter fikk en omgang, og deretter kjørte topp 4 ut og forsøkte å ta en omgang. De ble kjørt inn og med 3,5 omganger igjen kjørte Anita solo. Med et flott rykk kom Anita fri og tok de siste 3 poengene og ble nr. 5 i Tempo. Etter to øvelser lå hun nå som nr. 8.

Eliminasjon ble ikke Anitas løp. Hun kom inn som nr. 13 og lå med tre øvelser totalt som nr. 9 før siste øvelse som var Poengritt.

Fra start i Poengrittet var det tydelig at Anita hadde lyst til å avansere. Med poeng i spurt 2 og 4 rykket Anita frem og like etter de tre siste spurtene gikk Anita med Irland og Nederland i brudd.

Hun fikk 5 poeng i nest siste spurt og 6 poeng i siste spurt og vinner poengrittet! Anita rykker frem til en flott 6. plass i sammendraget for UCI Nations Cup på bane.

Det ble harde løp, men endte med et meget godt resultat.

Neste løp for Anita blir i Tyskland 4. juni i «Bahnen Tournee» CL1 løp i Singen, og 6. juni med finalen i Dudenhofen før EM.