BMX klubber på tur til Danmark

Helgen 15.-17. oktober var 10 BMX-ryttere fra Sandnes, Sola, Sviland og Klepp BMX på tur til Danmark for å delta på de to siste rundene i National Cup i Ikast. De norske utøverne ble meget godt tatt imot av danskene og hevdet seg godt i de eldre aldersklassene.

Tuva Fjotland (15) fra Klepp BMX tok seieren i damer 17+, Jon Dennis Johannessen (Sandnes BMX) vant sammenlagt i G15 mens Phillip Vigre Nesse (Sviland BMX) tok 3. plass i samme klasse. Håkon Fredrik Leinebø fra Sola BMX jobbet hardt og fikk sammenlagt 2. plass i G16, mens Martin Fatnes fra Klepp BMX og Anders Kjellesvik (Sviland BMX) tok hhv. 1. og 2. plass i M-Junior/Elite.

Turen ble avsluttet med deltakelse på treningsleir to dager hos Ikast BMX og et besøk innom den nye BMX banen i Randers. En slik tur legger grunnlaget for mye sykling og godt vennskap på tvers av alder og kjønn, og bidrar til å øke rekrutteringen til sporten.

BMX klubbene i Rogaland oppfordrer alle sykkelklubber i Norge til å samarbeide mer med nordiske klubber og utøvere. Det får alle utbytte av, både treningsmessig, konkurransemessig og sosialt. Ikke minst gir det motivasjon til å fortsette med syklingen.