Vil ha folket med på VM-jakten

Last ned mobilappen og bli med!

Foto: Frank Karlsen

Jakten er i gang! Sykkel-VM vil ha flere hverdagsyklister og vil at de skal ha det morsomt mens de beveger seg. Last ned mobilappen og bli med! Hver uke er det nye GPS-punkter og nye premier.

Prosjektkoordinator i Bergen 2017, Guri Brekke håper at folk synes den er underholdende.

Jakte GPS-punkt
Appen består av at du kan du jakte på GPS-punkt og sikre deg fine premier. Alle kan være med. Appen heter "Sykle til VM".

- Vi har prøvd å legge GPS punktene, slik at alle skal kunne klare å nå dem, selv om man aldri har trent før. De som er aktive fra før av kan sykle til flere punkter og således få flere premier. Det er lagt ut over 8000 punkter i Norges land. Det er også lagt ut punkter på Svalbard, sier Brekke.

Man trenger ikke sykkel for å være med.
-  Vi vil naturligvis fremheve sykkelaktivitet siden vi har Sykkel-VM i Bergen i september. Vi håper at mange vil bruke kampanjen som en oppladning og også gjerne delta i mosjonsrittene i VM uken, men man kan gå, jogge eller for dem som bor nordpå ta skiene fatt, sier Guri Brekke.

Det er også mulig å bruke El-sykkel. Prosjektkoordinatoren avviser at det er juks
-El-sykkelen kan være en fin inngangsport til å sykle mer. Den forurenser ikke miljøet, og du unngår å bli svett på vei til jobb og kan sykle hjem igjen. Det er helt genialt, sier Brekke.

Fine premier
Det langsiktige målet er at kampanjen skal gi flere hverdagssyklister.
-Det er helt nødvendig med endringer i forhold til at de fleste av oss har stillesittende arbeid og for å redusere miljøutslipp, sier Brekke. 

Hvorfor har dere valgt å gi premier til deltakerne? - Det har vi gjort fordi vi synes de fortjener det, smiler Brekke. VM-organisasjonen har samlet inn små og store premier i fra næringslivet, og de håper premiene gjør jakten mer attraktiv og spennende.
-Premiene vil bli flyttet underveis i kampanjen, så det blir litt som jakten på den forsvunne diamant, sier Brekke.

Brekke, som er utdannet innen aktivitetsmedisin og psykologi vet at ikke fysisk aktivitet alltid er enkelt for alle. Hun håper at flere vil gi dette et forsøk.

- Få med deg en venn, klubben eller arbeidskolleger. Det er alltid kjekt å være flere om aktivitet. Når man har gjort en avtale er det vanskelig å bryte den, sier Brekke. 

Eksempler på premier er kinobilletter, sykkelbekledning, familiemiddag på restaurant, signerte VM- trøyer, abonnement hos TV2 Sumo, abonnement hos treningssentre, Tine produkter, drikkeflasker med flere.

VM-billetter
Deltaker som har lastet ned appen innen 8.mai og som minimum når ett GPS punkt i uken i snitt, er med i trekningen av hovedpremier. Hovedpremier blant annet billetter til Sykkel VM i Bergen og VIP-billetter til finaledagen i Tour des France inkludert reise og opphold. Det håper vi at de synes er stas, sier Brekke.   

Sykle til VM er et samarbeid mellom Bergen 2017, TV og transportøkonomisk institutt Instituttet vil gjøre samfunnsøkonomiske analyser i etterkant og for se effekten av kampanjen.

Nyheter

Foto: Frank Karlsen Jakten er i gang! Sykkel-VM vil ha flere hverdagsyklister og vil at de skal ha det morsomt...
Anita Stenberg endte på en fremragende 10 plass i Points Race på VM's siste dag. Det var et meget tøft felt som...
Anita Stenberg endte tilslutt på en fremragende 15 plass i Omnium - "banesyklingens mangekamp" - der det konkurreres i...
  Anita Stenberg kjørte inn til en meget god 16 plass i disiplinen Scratch Race i sin VM-debut på...
Anita Stenberg har igjen klatret på den internasjonale UCI rankingen - Track Women Elite. Anita har størst...
Pliktig rapportering av medlemsopplysninger til Norges Idrettsforbund og søknad om kompensasjon for moms på varer og...
Ungdomsutvalget, fra v. leder Natalie Irené Midtsveen (Region TeVeBu), Thale Bjerk (Region Øst), Erik Justus Grünert (...
Norges Cykleforbund har laget en egen maksimalsats for startkontingenter i UCI ritt. Satsen gjelder for UCI ritt i...
Gunn Rita Dahle Flesjå er i gang med årets sesong og avslutter det 4 dagers etapperittet på Kypros med seier som...
Utstyrsregulering av terrengsykler i aldersbestemte klasser Bakgrunn En måling under NM/UM i juni 2016 i...