Uttak: Morgendagens Helter til Fredsløpet | NCF

Uttak: Morgendagens Helter til Fredsløpet

Norsk håp: Ludvig F: Aasheim invtervjuet under Gent-Wevelgem tidligere i år.

Norges Cykleforbund har tatt ut seks ryttere til Course de la Paix Juniors (Lille Fredsløpet) 3-6. mai.

- Course de la Paix Juniors eller Lille Fredsløpet er sammen med Tour du Pays de Vaud, de to NationsCup løpene med mest bakker i løpet av sesongen og når vi vet at både EM og VM i år er tøffe løyper så er det litt ekstra spennende å se hvordan Juniorgutta klarer seg i disse løpene, sier landslagsleder Kai Lexberg.                            
- Vi gjør ganske store endringer på Morgendagens helter landslaget etter Paris-Roubaix junior. Vi har endelig kommet i gang med sesongen her hjemme og da har vi ennå litt mer grunnlag for uttak. Laget består av tre ryttere som har kjørt på laget tidligere i år, samt tre debutanter, sier Lexberg.

Følgende  utøvere er tatt ut til Course de la Paix Juniors (Lille Fredsløpet):

Ådne Holter, Lillehammer CK
Ludvig F. Aasheim, SK Rye
Dennis Grosvold, Grenland SK
Erlend Litlere, Bergen CK
Magnus Brynsrud, SK Rye
Preben Syversen, Grenland SK

Landslagsleder Kai Lexberg om de uttatte rytterne:

- Ludvig F. Aasheim kjørte dette rittet også i 2017 og viste betryggende form i Norgescupen i Skien, samt på tempo`en der nede. Med sin erfaring og sin form er Ludvig kanskje vårt sterkeste kort i sammendraget på dette rittet.
- Ådne Holter har kjørt alt av landslagsoppdrag i år og får også nå fornyet tillit og han blir dermed sammen med Ludvig den rutinerte av gutta.
- Dennis Gråsvold kjørte Gent-Wevelgem og er på ny klar for Morgendagens Helter landslaget. Dennis er førsteårs junior med bra klatreegenskaper og vi håper han skal få vist sitt potensiale i dette rittet.
- Erlend Litlere vant norgescup åpningen og imponerte med sterk kjøring. Ingen tvil om at Erlend skulle få sin landslagsdebut etter helgen i Skien.
- Magnus Brynsrud blir nummer to i Skien og er med foran hele dagen. Har også vist tidligere at han er bra i tøffe løyper. Magnus blir en viktig mann for laget underveis.
- Preben Syversen er også førsteårs junior, Preben kjørte godt på hjemmebane i Skien satt bra med hele dagen og var i gruppa som spurtet om 6 plassen. Han har også vist at han gjennom ungdomsklassene har en bra spurt, så Preben blir vår mann i de etappene vi forventer spurt.

  • Landevei

Nyheter Landevei

Alexander Kristoff tok sin første seier for sesongen i rittet Eschborn-Frankfurt 1. mai. Det var Kristoffs fjerde seier...
Foto: Håkon Mæland / MLandPicutures Neste ritt for juniorgutta på Morgendagens Helter landslaget er Paris-Roubaix 8....
Alexander Kristoff tok sin andre etappeseier for sesongen onsdag 21. februar, på den første etappen i World Tour rittet...
Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. mai. Torsdag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo. 1....
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Det har vært et fantastisk VM i Bergen, noen mener det er det beste mesterskapet som har blitt gjennomført noensinne....
Peter Sagan gjorde det igjen. For tredje året på rad tok han verdenmestertittelen for Slovakia. Søndagens VM-ritt for...
Chantal Blaak vant det historisk lange rittet for kvinner elite med et enormt støt 8 kilometer før mål. Skrevet av...
Skrevet av Tobias Dahlberg Carlsson/Kristian Arnesen Strømshoved – Jeg visste at formen var bra og jeg ville vise...
Marseillaisen runget over Torgalmenningen da Benoit Cosnefroy fra Frankrike tok gull på herrenes U23 fellesstart....