Utforlandslaget 2017 | NCF

Utforlandslaget 2017

Informasjon om rytterne, støtteapparatet og landslaget planer.

Informasjon om rytterne, støtteapparatet og landslaget planer.

Landslaget 2017 består av følgende ryttere:

Isak Leivsson (Bergen MTB Klubb)

Frikk Hess-Bolstad (IK Hero)

Simen Smestad (SK Rye)

Brage Vestavik (Mysen IF)

Ole-Herman Bergby (SK Rye)

Henrik Myhrvold (SK Rye)

Rytter som deltar på samlinger, hospitanter på landslaget:

Mille Johnset (SK Rye)

Atle Hagen Laakso (SK Rye)

I støtteapparatet er det Bjørn Ballangrud som er hovedtrener, Niclas Stensrud Andersen som hjelpetrener, Sam Baeten som mekaniker og mange ivrige foreldre som gir uvurderlig hjelp.

- Jeg har veldig god tro på at dette kommer til å være et godt år for landslaget. Alle utøverne trener veldig godt og det er en veldig positiv driv i laget hvor de er veldig flinke til å motivere og utfordre hverandre. De fleste utøverne bor i Oslo-området, og trener veldig mye sammen og det har de meget godt utbytte av. Isak bor i USA om vinteren, så vi får dessverre ikke så mye utbytte av å ha en så god senior på laget, men for Isak sin del er det veldig positivt da han får veldig mye tid på sykkelen om vinteren, sier landslagsleder Bjørn Ballangrud.

Overgang fra junior til senior

- Frikk og Simen går over i Seniorklassen i år, og det blir vesentlig tøffere motstand. Bare det å kvalifisere til finalen blir en stor bøyg. I fjor var ingen av kvalifiseringstidene deres gode nok til å få kjøre senior-finale, men de har hatt flere finaletider som var raskere enn kravet for å kvalifisere, så vi vet at de har det i seg. De må bare sørge for å ha toppfarten på plass tidligere enn før. Henrik har jobbet veldig hardt for å vise seg verdig en plass på laget, og fysisk og teknisk sett ser det veldig lovende ut sier Ballangrud.

Positive juniorer

- Juniorgutta Brage og Ole-Herman er virkelig på hugget for tiden, og jeg har veldig trua på at de kommer til å kjøre bra i verdenscupen i år. Begge har fått testet seg i verdenscupen en sesong og har fått masse gode erfaringer som de har jobbet godt med i vinter. For Brage sin del er jeg helt sikker på at det vil være positivt å følge landslaget i år i stedet for et stort team. På landslaget har han kjente folk rundt seg hele tiden som støtter han, og han senker skuldrene en god del, noe som jeg er helt sikker på at vil føre til bedre prestasjoner.

Målet med landslaget er at det skal være et godt sted å utvikle seg for utøvere som virkelig satser alt for å bli best mulig i utfor, og det naturlige neste steget vil være at de går til fabrikklag.

- Vi ser at i utfor må du lykkes i ung alder for å klare å komme helt til topps, derfor satser vi på unge utøvere. Unntaket er Isak, som er god nok for fabrikklag, men som i år har valgt å ordne seg egne avtaler og reise med landslaget.

Planer for landslaget

Vi har gjennomført en samling i Mysen, hvor vi bodde i Teamkraft sine flotte lokaler. De gjennomførte et meget godt opplegg med fokus på lagbygging. Dette syntes både vi trenere og utøverne var veldig bra, og vi kommer til å fortsette samarbeidet med dem.

Frem mot sesongstart kommer vi til å gjennomføre en utenlands samling og noen helgesamlinger i Nesbyen hvor det ofte er tidlig snøfritt og gode forhold. Av konkurranser kommer vi til å være med på alle europeiske verdenscupritt med de fleste utøverne på laget. I år er VM i Australia, og siden det er så kostbart å reise dit har vi i utgangspunktet ikke planlagt deltakelse her, men dersom vi har utøvere som presterer helt i toppen i verdenscupen i år, kan det være at vi må revurdere det i løpet av sesongen.

  • Utfor

Nyheter Utfor

Simen Smestad med vakre Siljan-sjøen i Gesunda som bakgrunn. Foto: Anki Eriksson   Finalerittet i Scandinavian...
For første gang landslagets historie kom alle ryttere til finalen i WC. 3 av 3 er rett og slett imponerende og lover...
Hilde Sangesland Strædet vant damenes utforkonkurranse på Voss. Foto: Tor-Einar Wahl Andre versjon av Scandinavian...
Zakarias Blom Johansen har tidligere vært på landslaget i utfor, men har gått over til enduro. I 2016 vant han den...
Zakarias Blom Johansen fra SK Rye/Specialized Nordic vant det siste rittet i Enduro-serien i helgen - denne gang i...
Norges Cykleforbund har tatt ut fire ryttere til årets VM i Utfor som arrangeres i Val Di Sole. VM utfor for 2016...
Det ble seier til Frikk Hess-Bolstad, Hilde Strædet og Lars Vatnebryn Sandviken under NM utfor 2016 i Hafjell. I M...
Zakarias Blom Johansen vant i helgen det tredje rittet i Specialized SRAM Enduro Series i Schöneck, Tyskland. Da står...
Hilde Sangesland Strædet dro hjem seieren i klasse dame senior.   Den nordiske cupen i utfor ble arrangert i...
NorgesCup ritt og Scandinavian DH Cup nummer to for sesongen var satt til Voss under Ekstremsportveko denne helgen....