Utforlandslaget

Landslaget har for 2016 gått i gjennom store endringer i sammensetningen av både utøvere og støtteapparat.

Utøverne på laget består av følgende ryttere:

Isak Leivsson 22 år

Isak er en veteran på landslaget og er den som har de beste merittene, med 10 topp 40 resultater i verdenscup og en 12. plass i Hafjell 2012 som sitt beste resultat. Han er også 5 ganger norgesmester. Isak har bodd i USA i vinter, og har fått syklet veldig mye sammen med gode syklister, så vi håper han vil få en ekstra god sesong i år. Isak sykler for profflaget Propain Dirt Zelvy og vil kjøre verdenscup sammen med dem.

Terje Nylende 24 år

Terje er en annen veteran på laget, og er den som har vært med lengst. Terje har 3 topp 60 plasseringer i verdenscup med en 48. plass i Meribel 2014 som sitt beste resultat. Terje vil være en stor ressurs på laget med sin lange erfaring, og de yngre gutta vil kunne lære mye av han. Terje vil i år fokusere på IXS-cup og norgescup.

Brage Vestavik 17 år

Brage har ennå ikke kjørt sin første verdenscup, men har likevel blitt plukket opp som en av 3 ryttere på et av utforsportens virkelige topplag, Devinci Global Racing. Vi ser virkelig frem til å se hvordan Brage vil gjøre det i sitt første år som junior. Han vil kjøre full verdenscup sammen med Devinci-laget, i tillegg til at han vil kjøre utvalgte IXS-cup ritt sammen med landslaget og alle norgescupritt som passer.

Frikk Hess-Bolstad 18 år

Frikk er meget talentfull og har de siste årene tatt treningen mer på alvor, noe som har gitt utslag i mange gode resultater i norgescupen og en 5. plass i juniorklassen under IXS-cupen i Winterberg 2015. Frikk vil kjøre noe verdenscup, utvalgte IXS-cup ritt sammen med landslaget og norgescup.

Simen Smestad 17 år

Simen har kun syklet utfor i noen år, men har i løpet av meget kort tid tatt kjempestore steg grunnet veldig høy treningsvilje, noe som ga han en sammenlagtseier i norgescupen i fjor som første års junior. Simen vil kjøre noe verdenscup, utvalgte IXS-cup ritt sammen med landslaget og norgescup.

Ole-Herman Bergby 17 år

Ole-Herman har ennå ikke de beste resultatene å vise til, men han har overbevist landslagsledelsen med sin enorme treningsvilje og naturlig gode sykkelteknikk. Med riktig veiledning og erfaring, er vi helt sikre på at Ole-Herman vil få resultatene som viser at han fortjener en plass på laget. Følg med på denne råtassen til sommeren. Ole-Herman vil kjøre utvalgte IXS-cup ritt sammen med landslaget og norgescup.

Støtteapparatet består av følgende personer:

Bjørn Ballangrud

Bjørn jobber til daglig som trener på NTG Lillehammer med ansvar for teknisk utvikling og ledet landslaget fra 2009 til 2013. Han har hovedansvar for planlegging og gjennomføring av landslagsoppdrag.

Niclas Stensrud Andersen

Niclas har selv vært med på landslaget tidligere, og er med master i idrettsfag fra NIH en stor trenerressurs for laget. Niclas har allerede gjennomført en utenlandssamling med laget i Spania.

Sesongplan for landslag utfor

Landslaget har hittil i år gjennomført 2 samlinger med juniorene på laget. En dagssamling i Mysen hvor vi syklet i løypene til Brage, snakket om sesongen og forventninger til utøverne, og gjennomførte en styrketreningsøkt. Niclas hadde i påsken med seg juniorene til La Fenasosa bikepark i Spania, hvor de fikk gjennomført en god samling med fokus på teknikktrening og rittspesifikk tidstrening.

Videre kommer vi til å gjennomføre 3 samlinger i Norge hvor vi kommer til å åpne opp for at unge motiverte utøvere utenfor landslaget også får være med. Mer info om dette kommer senere. Første samling blir 29. april til 1. mai på Nesbyen. De to andre vil bli på Hafjell i løpet av sommeren.

Av ritt kommer vi til å fokusere på IXS-cup for å la utøverne få erfaring fra nivået under verdenscup, slik at de kan få matching på internasjonalt nivå uten det økte presset man opplever på en verdenscup.

Rittplan

14-15 mai IXS-cup. Winterberg

18-19 juni IXS-cup. Schladming

23-24 juli IXS-cup. Les 2 Alps

10-11 September VM Utfor. Val Di Sole

Nyheter

I helgen ble det arrangert Aktivitetslederkurs for jenter i Oslo, som er et praktisk kurs i det å være trener for yngre...
Foto: Frank Karlsen Jakten er i gang! Sykkel-VM vil ha flere hverdagsyklister og vil at de skal ha det morsomt...
Anita Stenberg endte på en fremragende 10 plass i Points Race på VM's siste dag. Det var et meget tøft felt som...
Anita Stenberg endte tilslutt på en fremragende 15 plass i Omnium - "banesyklingens mangekamp" - der det konkurreres i...
  Anita Stenberg kjørte inn til en meget god 16 plass i disiplinen Scratch Race i sin VM-debut på...
Anita Stenberg har igjen klatret på den internasjonale UCI rankingen - Track Women Elite. Anita har størst...
Pliktig rapportering av medlemsopplysninger til Norges Idrettsforbund og søknad om kompensasjon for moms på varer og...
Ungdomsutvalget, fra v. leder Natalie Irené Midtsveen (Region TeVeBu), Thale Bjerk (Region Øst), Erik Justus Grünert (...
Norges Cykleforbund har laget en egen maksimalsats for startkontingenter i UCI ritt. Satsen gjelder for UCI ritt i...
Gunn Rita Dahle Flesjå er i gang med årets sesong og avslutter det 4 dagers etapperittet på Kypros med seier som...