Tour of Norway 2018 | NCF

Tour of Norway 2018

Gul trøye er ikke avgjort før siste tråkk

Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. mai. Torsdag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo.

1. etappe: Svelvik – Horten, 186 km
2. etappe: Hønefoss – Asker, 169 km
3. etappe: Moss – Sarpsborg, 175 km
4. etappe: Kongsvinger – Brumunddal, 218 km
5. etappe: Moelv – Lillehammer, 154 km

Innleder i Vestfold
Rittet vender altså tilbake til Vestfold, og en relativt flat etappe venter rytterne på den første etappen. Starten vil foregå ved vannkanten i Svelvik og tar en snartur innom Buskerud med passering av Konnerud og Mjøndalen før den igjen går inn i indre Vestfold. Deler av løypa går på smale og småkuperte veier med gode muligheter til å sette press på feltet. Den bratte stigningen ved ”Gregershullet” er kjent for de fleste norske syklister. Etappen avsluttes med to fartsfylte avsluttende runder i Horten. Her blir det folkefest! 

 

17. mai igjen
Årets andre etappe er identisk med 17.mai-etappen i fjor. Start på Hvervenmoen ved Hønefoss og defilering gjennom et fullpakket feststemt sentrum av Hønefoss. Etappen er småkupert, og vi håper igjen på en fantastisk stemning farget i rødt, hvitt og blått på vår vei til Asker. De innlagte spurtene i Lierbyen og Åros samlet i fjor store folkemengder. I Asker blir det som i fjor to avsluttende runder med en tøff avslutning. Kan Edvald kopiere fjoråret?

 

Østfold – en gjenganger
Vi vender deretter nesa mot Østfold igjen på den 3. Etappen. Vi gleder oss til å komme tilbake til Moss og topp stemning i Kanalparken. Derfra er det en flat løype som venter rytterne. Vi gjester indre deler av fylket før vi igjen passerer ute langs kysten ved idylliske Hankøsundet og topp stemning i Saltnes. Finalen i Sarpsborg er den samme som de to siste år, og vil vi igjen få se Dylan Groenewegen først over streken?
 

Tour of Glomma
Rittets fjerde etappe er den lengste i rittets historie. Hele 218 km skal tråkkes mellom Kongsvinger og Brumunddal i relativt flatt terreng. Løypa slynger seg langs Norges lengste elv, Glomma. Hele seks ganger skal rittet krysse frem og tilbake over elva i løpet av etappen. En innlagt spurt i Elverum sentrum blir spennende, og ikke lenge etter denne får vi et grusparti på hele 7km. Løypa går deretter videre mot Gåsbu skistadion hvor det deles ut klatrepoeng før det hele skal avsluttes i Brumunddal i samme rundløype som 2017.
 

Finale i Oppland
Rittet skal for første gang avsluttes i Lillehammer. Etappen starter i Moelv, og passerer allerede etter 25 km målområdet i Lillehammer. Årets avslutningsetappe inneholder en rekke stigninger, og det skal kjempes om klatrepoeng ved Hafjell, Musdalen og Kanthaugen. Årets Tour of Norway skal avgjøres med to avsluttende runder i samme rundløype som 2017. Det er altså den beryktede VIP-veien som skal forseres, men denne gang ”bare” to runder. En krevende etappe som vil bidra til store utslag på sammenlagtlista.

 

Høydekurver for alle etappene finner du her:
https://www.dropbox.com/sh/lv94u9ja9p1dkdz/AABTXixQILxoLvHizVKMGzYAa?dl=0

Kart over alle etappene finner du her:
https://www.dropbox.com/sh/gsadb965ic83gdm/AABrY0FXStk9M4chkxod4S_2a?dl=0

 

Lag/deltakelse

Vi vil igjen få et sterkt startfelt i Tour of Norway. I skrivende stund pågår fortsatt forhandlinger med noen lag, og arrangøren håper å ende opp med totalt mellom 15 og 17 lag fra de to øverste divisjoner. Vi har allerede fått bekreftet at Edvald Boasson Hagen kommer med sitt lag, Dimension data,  Amund Grøndahl Jansen med Lotto NL- Jumbo og Odd Christian Eiking med Wanty Groupe Gobert. Her er foreløpig lagoversikt over lag på World tour og Pro kontinenal nivå:

 

Team Dimension Data

Team Lotto NL - Jumbo

Bardiani  - CSF 

Caja Rural - Seguros RGA 

CCC Sprandi Polkowice

Delko Marseille Provence KTM

Euskadi Basque Country - Murias

Gazprom-Rusvelo

Israel Cycling Academy

Roompot - Nederlandse Loterij

Sport Vlaanderen-Baloise

Wanty - Groupe Gobert

WB Aqua Protect Veranclassic

 

I tillegg til at de norske kontinentallagene får kjøre rittet, jobbes det også med et norsk landslag.

  • Landevei

Nyheter Landevei

Foto: Håkon Mæland / MLandPicutures Neste ritt for juniorgutta på Morgendagens Helter landslaget er Paris-Roubaix 8....
Alexander Kristoff tok sin andre etappeseier for sesongen onsdag 21. februar, på den første etappen i World Tour rittet...
Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. mai. Torsdag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo. 1....
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Det har vært et fantastisk VM i Bergen, noen mener det er det beste mesterskapet som har blitt gjennomført noensinne....
Peter Sagan gjorde det igjen. For tredje året på rad tok han verdenmestertittelen for Slovakia. Søndagens VM-ritt for...
Chantal Blaak vant det historisk lange rittet for kvinner elite med et enormt støt 8 kilometer før mål. Skrevet av...
Skrevet av Tobias Dahlberg Carlsson/Kristian Arnesen Strømshoved – Jeg visste at formen var bra og jeg ville vise...
Marseillaisen runget over Torgalmenningen da Benoit Cosnefroy fra Frankrike tok gull på herrenes U23 fellesstart....
Elena Pirrone støtet fra nedover, kjørte siste runden solo og kunne tilslutt juble for nok en VM-tittel. Skrevet av...