Tiedemann Hansen stiller ikke til gjenvalg på ordinært Forbundsting | NCF

Tiedemann Hansen stiller ikke til gjenvalg på ordinært Forbundsting

Harald Tiedemann Hansen på Oslo Grand Prix som sykkelpresident i 2012.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen har orientert valgkomiteen om at han ikke stiller til gjenvalg på det ordinære forbundstinget 10-11. mars.

- Dette er noe jeg har tenkt på det siste året. Ti år som president er lang tid, og jeg føler tiden er inne for å slippe til nye krefter. Den senere tids diskusjoner har skapt støy rundt sykkelsporten, og sykkelsporten er viktigere enn meg som person. Dette har naturligvis også vært med på å påvirke min beslutning, sier Tiedemann Hansen.

Tiedemann Hansen stiller imidlertid på valg under det ekstraordinære forbundstinget 20. januar.

- Jeg mener det er best for norsk sykkelsport at sittende forbundsstyre får jobbe ut hele perioden og at vi får levert nødvendige beretninger og regnskap for den tiden vi har hatt ansvaret. Dette vil gi det nye styret et solid grunnlag for den oppgaven og de utfordringer de skal løse i kommende periode.

I Tiedemann Hansens presidentperiode har omsetningen i forbundet økt fra ca. 18 til 50 millioner i året, organisasjonen har blitt betydelig styrket, og det har blitt utarbeidet et omfattende og utviklende sykkelpolitisk dokument. I tillegg til dette trekker Harald frem den sportslige fremgangen norske syklister har hatt.

- Vi har etter hvert fått svært gode resultater i de fleste grener, og vi har aldri hatt flere profesjonelle sykkelryttere. Antallet internasjonale sykkelritt har heller aldri vært høyere i Norge, og vi har fått betydelig større innflytelse i internasjonal sykkelsport i denne perioden.

- I denne perioden har vi arrangert to verdensmesterskap som begge ble en sportslig suksess. Mange mener fjorårets VM i Bergen er tidenes beste, selv om de økonomiske resultatene dessverre ikke har blitt som vi håpet, sier Tiedemann Hansen.

Nyheter

(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Så langt er det avholdt 16 kurs for løypevakter, der 566 personer har deltatt i klasseromskurs rundt om i landet. Neste...
Norges Cykleforbund skal i slutten av 2017 kartlegge tilbudet som finnes i klubber for parasyklister. Hvis du ønsker å...
GU CX har i samarbeid med sportslig avdeling satt sammen følgende «guide» for å synliggjøre mulighetsrommet og...
Vaktkurs Med bakgrunn i de nye forskriftsendringene for sykkelritt på veg, blir det utviklet kurs for å utdanne...
Sekundstrid da Team Sunweb tok gullet Team Sunweb var glade og overraskende vinnere av kvinnenes lagtempokonkurranse...
Da er ungdomsprosjektet vårt endelig kommet i gang og denne helgen hadde vi 1.samling. Det var mange spente ungdommer...
Løypevaktkurset er nå klart og vil i første omgang gjennomføres som klasseromskurs. Alle klubber tilknyttet Norges...
(13. august 2017) Dylan Teuns (BMC Racing Team) ble verdig vinner av den siste etappen og sammenlagtseieren da han...
Vi reiste til EM i Italia med god selvtillit og håp om flere topp plasseringer. Vi endte opp med en uhyre sprek 3....