SVEUM OG HEM TOK SEIEREN I FURUSJØEN RUNDT | NCF

SVEUM OG HEM TOK SEIEREN I FURUSJØEN RUNDT

UCI World Series og NorgesCup

Ole Hem inn til seier i Laksetrøya som indikerer ledelse i NorgesCupen sammenlagt.

”Eventyret i Rondane” bød på fantastiske forhold for terrengsykling i den fjerde utgaven av Norgescupen i terreng maraton. På Kvamsfjellet var været strålende, slik som på bestilling fra utøvere og arrangør. Selv om alt lå til rette for et fantastisk ritt, i tørre løyper og fantastiske omgivelser, fikk utøverne likevel en solid utfordring da rittet er kjent for å ha den mest krevende løypen i Norgescupen.

I K senior var det Hildegunn Gjertrud Hovdenak fra Nesset CK som skulle forsvare laksetrøyen i en poengmessig tett gruppe. Elisabeth Sveum fra SK Rye Sykkel lå i tet med ca 3 minutter, foran Hovdenak og Jeanette Persson fra CK Nittedal ved passering ved Tjønnmorka. Alle tre hadde likevel en solid ledelse foran resten av gruppen, og det ble ikke overraskende nok Sveum som tok en solid seier. På andreplass kom Hovdenak som beholder ledertrøyen, og tredjeplassen gikk til Rakel Mortensdatter Birkeli fra Hammerfest SK.

- Det var gøy å kjøre. Det var veldig fine forhold, men det er hardt over fjellet. Var litt overrasket over at jeg fikk en luke så tidlig. Det løsnet litt utover. Da begynte jeg å kjøre ifra. Jeg hadde ikke trodd det da. Jeg hadde stive bein i starten, men så løsna det, sier Sveum.

Furusjøen rundt har i år fått status som UCI World series, noe som også lokket flere utenlandske ryttere til Kvamsfjellet. Sammenlagtleder i NorgesCupen Ole Hem var imidlertidig først ned til Kvam idrettspark, tett fulgt av Lars Granberg og Fredrik Haraldseth. Klatringen skulle da for alvor starte. Han økte ledelsen ytterligere opp til Tjønnmorka med ca to minutter foran Granberg. Hem vant overlegent og beholder dermed laksetrøya. Andreplassen gikk til Lars Granberg fra CK Haugaland og Birk Sport Racing, mens tredjeplassen gikk til Vidar Mehl Raufoss & Gjøvik SK og SWIX Hardrocx.

- Jeg skapte en god luke nedover til Kvam sentrum, og jeg økte ledelsen oppover. Har vært litt stang ut nå på de siste rittene, så det var godt å endelig få bevist nå at formen er bra. I tillegg så er det fantastiske forhold her oppe, så man må kose seg litt også, sier Hem.

Topp 3 i NorgesCup klassene:

K Senior:

1. Elisabeth Sveum (SK Rye Sykkel)

2. Hildegunn Gjertrud Hovdenak (Nesset CK)

3. Rakel Mortensdatter Birkeli (Hammerfest SK)

M Senior:

1. Ole Hem (Romeriksåsen SK / SWIX Hardrocx)

2. Lars Granberg (CK Haugaland / Birk Sport Racing)

3. Vidar Mehl (Raufoss & Gjøvik SK / SWIX Hardrocx)

Komplett resultatliste

  • Terreng

Nyheter Terreng

Krevende løype i Cairns Det ble et hardt ritt for Erik Hægstad i U23-klassen under årets VM i terreng rundbane....
Jørgen Anmarkrud under VM-rittet i Australia.   Det ble en del tekniske problemer for våre to juniorer som...
Petter Fagerhaug (20) leverte en kjempeprestasjon under det siste Worldcup rittet for sesongen i Val di Sole, Italia...
Maraton VM i Singen ble en flott opplevelse. Vi stilte med tre deltagere:  - Gunn-Rita Dahle Flesjå -...
Årets VM maraton går av stabelen syd i tyske Singen hvor det var EM i 2015. Den gangen ble Gunn Rita Dahle Flesjå...
Norsk terrengsykling er i framgang. Denne sesongen har vi så langt gjort store fremganger og vi er meget inspirert over...
Ja da har vi ankommet Albstadt i Tyskland. En mange årig arranggør av verdenscup, også VM arrangør i 2020. Reisen fra...
I helgen ble det arrangert Aktivitetslederkurs for jenter i Oslo, som er et praktisk kurs i det å være trener for yngre...
Norges Cykleforbund har laget en egen maksimalsats for startkontingenter i UCI ritt. Satsen gjelder for UCI ritt i...
Trener 2 kurs Landevei og terreng er nå åpent for påmelding. Frist for påmelding er 10. mars. Påmelding: https://...