Sesongstart for NorgesCup Sykkelkross | NCF

Sesongstart for NorgesCup Sykkelkross

Spikkestad åpnet NorgesCupen i Sykkelkross

Resell, Wærenskjold, Opsahl og Resell vant Norges Cup åpningen i syklekross i Spikkestad. Høst betyr syklekross, og lørdag rullet Norges cupen i gang i Spikkestad med det første rittet. Nytt av året på Spikkestad var at rytterne skulle får prøve seg på en ca 40 meter lang sandgrop. Løypa var ellers krydret med hindre og løpebakker. Så rytterne hadde nok av utfordringer å bryne seg på i den relativ raske CX løypa i Spikkestad.

I K-Junior vant Berit Nordsæter Resell fra TVK. Hun dro tidlig fra resten av konkurrentene og hadde god kontroll hele løpet. Bak forsøkte Mari Mohr fra Stavanger SK å tette luka, men måtte se Resell dra ifra. Mohr hadde derimot god kontroll på andre plassen. Tredjeplassen gikk til Natalie Irene Midtsveen fra Ringerike SK.

I M-junior var Søren Wærenskjold fra Ringerike SK totalt overlegen og det ble tidlig klart at det kun var et uhell som kunne frata han seieren i M-Junior. Til tross for et lite uhell, var det ingen som kunne ta fra Wærenskjold seieren. Andre plassen gikk til Martin Tjøtta (Bærum OCK) På tredjeplass fulgte Vegard Løvdal (Glåmdal SK).

- Jeg hadde et mye bedre trøkk i dag enn jeg hadde under VM, så jeg hadde mye å kjøre med, sier Wærenskjold.

I K-Senior ble det raskt spredning mellom rytterne. Martine Opsahl fra IF Frøy tok kommandoen fra start, men like bak fulgte Emily Benham Kvåle. Opsahl virket derimot til å ha god kontroll på seieren og Kvåle klarte ikke å tette luken opp til Oslo jenta. I mål var Opsahl 21 sekunder foran Kvåle som tok andre plassen. Tredjeplassen gikk til Silje Stensrud fra Ullevaal SK.

I M-Senior var det et stort felt på startstreken med flere solide ryttere. Feltet ble godt spredd ut fra start og i front dannet det seg en duo med Fredrik Haraldseth (Swix Racing team/Bærum OCK) og Henrik Aalrust (Asker SK). Bak derimot, nærmet fjorårets NorgesCup vinner og NM vinner Erik Nordsæter Resell (Lillehammer CK) seg og kjempet for å få kontakt med duoen i front. Resell fikk til slutt kontakt og dro rett i fra begge to. Haraldseth forsøkte etter beste evne å holde følge, men måtte se Resell dra mer og mer i fra. Resell holdt hele veien inn og kom alene til mål og forsetter der han slapp i fjorårets Norges cup i syklekross. Haraldseth tok andre plassen foran Aalrust som ble nummer 3.

- Jeg hadde teknisk uhell i første bakke og lå langt bak etter første runde. Jeg tenkte at jeg måtte prøve å hente litt og litt og når jeg hentet litt på hver runde ble det virkelig motiverende. Jeg fikk noen gratis sekunder fordi de i front trynte, men det var deilig opplevelse å kjøre fra de når jeg tok de igjen, sier Resell.

K-junior

1) Berit Nordsæter Resell (TVK)

2) Mari Mohr (Stavanger SK)

3) Natalie Irene Midtsveen (Ringerike SK)

'M-junior

1) Søren Wærenskjold (Ringerike SK)

2) Martin Tjøtta (Bærum OCK)

3) Vegard Løvdal (Glåmdal SK)

K-senior

1) Matine Opsahl (IF Frøy)

2) Emily Benham Kvåle

3) Silje Stensrud (Ullevål SK)

M-senior

1) Erik Nordsæter Resell (Lillehammer CK)

2) Fredrik Haraldseth (Swix Racing team/Bærum OCK)

3) Henrik Aalrust (Asker SK)

Komplette resultater 

  • Syklekross

Nyheter Syklekross

I helgen tok Gjertrud Bø sin 10. VM-tittel totalt i masterkarrieren, denne gang i Cyclo-Cross i Belgia. Det ble et...
Vi gratulerer så mye til Gjertrud Bø for seieren i VM Masters Sykkekross i klasse W55-59 på fredag! Her er...
GU CX har i samarbeid med sportslig avdeling satt sammen følgende «guide» for å synliggjøre mulighetsrommet og...
Rankingritt sykkelkross 2016 For å skape en god nasjonal terminliste er det helt avgjørende med flere nasjonale...
Som ventet ble det ikke noen norske topplasseringer, men vi klatrer stadig på resultatlistene, dog må vi nok regne med...
Vi minner om at søknadsfristen for NorgesCup og NM Syklekross er 31. januar. Søknadsskjema lastes ned fra vår...
For å samle internasjonal erfaring og kjenne på det absolutte toppnivået i syklekross, sendte NCF en delegasjon på fire...
De fremmøtte ble vitne til fartsfylte og artige ritt i alle klassene under dagens flotte arrangement i Svelvik...
I strålende vær ble helgens første av to NorgesCup ritt avviklet på lørdag. Hove var arenaen og med en regntung ...
Årets første NorgesCup i syklecross ble arrangert på Spikkestad utenfor Drammen. Når gradestokken kryper seg stadig...