Seks juniorjenter til Gent-Wevelgem | NCF

Seks juniorjenter til Gent-Wevelgem

Bilde: Amalie Lutro er blant det uttatte til årets ritt. Lutro ble beste norske i fjorårets Gent-Wevelgem.

Norges Cykleforbund har tatt ut seks syklister til Nations Cuprittet Gent-Wevelgem 25. mars. Dette blir årets første ritt for juniorjentene på Morgendagens Helter landslaget.

- Dette er et spennende lag som har mange forskjellige egenskaper, og der alle har god kapasitet. Vi stiller med tre andreårsjuniorer der alle har fått mer erfaring og rutine fra i fjor.
De øvrige tre førsteårsjuniorene er alle meget spennende og de var alle sterke i 16års klassen i fjor, sier landslagsleder Carl Erik Pedersen.

Morgendagens Helter landslaget syklet tilsvarende ritt i fjor, og da endte Amalie Lutro opp som beste norske på 17. plass.

- Årets ritt går som i fjor i Boezinge som ligger ca 4 km fra der vi bor. Det kjøres 6 runder av 11,6 km i en flat, teknisk og vindutsatt løype , totalt 70,8 km, forteller landslagsleder Carl Erik Pedersen.

Landslagsleder Carl Erik Pedersen om de uttatte rytterne:

Pernille Feldmann, Stavanger SK:
- Pernille var en del av laget i fjor og ble nr 20 i fjorårsutgaven av rittet . Hun har trent godt i vinter, hevet kapasiteten sin og har en god spurt .  

Thale Kielland Bjerk, Bærum OCK:
- Thale kjørte dette rittet i 2017 og tok med seg god erfaring derfra. Thale utviklet seg veldig bra gjennom fjorårets sesong og har trent veldig bra i vinter.

Amalie Lutro, Stavanger SK:
- Amalie kjørte inn til en pen 17 plass i samme ritt i fjor. Hun har dessverre slitt noe med sykdom i vinter, men er på rett vei igjen nå og er en generelt kjøre sterk rytter .

Natalie Irene Midtsveen, Ringerike SK:
- Førsteårs junior med meget sterke resultater høsten 2017. En uredd og kjøresterk rytter med en god spurt. Har gjennomført en god trenings vinter .

Silje Mathisen, Halden CK:
- Silje er også førsteåers junior og var kanskje den sterkest 16 åringen ifjor. Har trent veldig bra og har imponerende testresultater. En rytter med mange gode egenskaper.

Elise Marie Olsen, Halden CK:
- Førsteårs junior med generelt gode resultater i 2017. Har trent godt gjennom vinteren.

 

  • Landevei

Nyheter Landevei

Alexander Kristoff tok sin første seier for sesongen i rittet Eschborn-Frankfurt 1. mai. Det var Kristoffs fjerde seier...
Foto: Håkon Mæland / MLandPicutures Neste ritt for juniorgutta på Morgendagens Helter landslaget er Paris-Roubaix 8....
Alexander Kristoff tok sin andre etappeseier for sesongen onsdag 21. februar, på den første etappen i World Tour rittet...
Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. mai. Torsdag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo. 1....
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Det har vært et fantastisk VM i Bergen, noen mener det er det beste mesterskapet som har blitt gjennomført noensinne....
Peter Sagan gjorde det igjen. For tredje året på rad tok han verdenmestertittelen for Slovakia. Søndagens VM-ritt for...
Chantal Blaak vant det historisk lange rittet for kvinner elite med et enormt støt 8 kilometer før mål. Skrevet av...
Skrevet av Tobias Dahlberg Carlsson/Kristian Arnesen Strømshoved – Jeg visste at formen var bra og jeg ville vise...
Marseillaisen runget over Torgalmenningen da Benoit Cosnefroy fra Frankrike tok gull på herrenes U23 fellesstart....