Rapport fra Europamesterskapet i BMX | NCF

Rapport fra Europamesterskapet i BMX

Ikke resultater som forventet

EM i Italia ble arrangert andre helgen i juli. Det var over 35 grader og ingen vind - og det ble tunge forhold for norske utøvere i Verona. Fra Norge og landslaget stilte Tore Navrestad, Silje Fiskebekk, Marita Laksesvela og Sebastian Aslaksrud.

På forhånd hade vi satt mål om 2 medaljer i EM. Det var absolutt innenfor rekkevidde. Sebastian Aslaksrud (Elite men) fikk sjansen på landslaget for EM, og skulle vise seg plassen verdig. Han startet bra med å vinne noen runder og tok seg videre til 1/8-finale, her var det dermed stopp og han klarte ikke ta seg videre.

Marita Laksesvela viste godt igjen med smart kjøring i kvinner jr og gikk til en semifinale. Her lå hun bak mens det var et fall foran henne, det så en stund ut som om hun skulle avansere til finale men var uheldig og syklet rett i en av syklene til de som hadde falt og falt selv.

 

Silje FIskebekk viste igjen at Supercross er et format som passer henne. Første jente ut på de største hoppene (inkl elite damer) viste hun at hun er en rytter å regne med de kommende årene. Gjennom flere dagers sykling imponerte hun stort. Hun gikk som ventet til finale og etter både gode starter og god sykling på banen lå alt til rette for et godt resultat. Likevel presterer hun dagens dårligste start og blir sittende fast i «packen», dermed kommer hun seg aldri opp til topp 3, men ender til slutt på en 6.plass. 6.plass i EM er et bra resultat, men vi vet at Silje er god for mer og samler ikke på disse. Likevel er hun kun førsteårs junior og har mange mesterskap i vente.

 

Tore var solid som banken som gamletreneren pleide si. Hadde full kontroll på det meste og virket meget fresh når de andre begynte å slite. Likevel presterer også han en dårlig start i semifinalen, alle startene sitter som et skudd frem til denne. Hvorfor skjer dette? Begge våre antatt beste svikter litt når det gjelder - Tore var en soleklar finalekandidat i dette feltet. I etterkant har vi analysert litt hvordan løpsdagen utviklet seg og prøvd å finne litt svar på hvorfor dette skjer med begge to. Vi har kommet frem til to ulike grunner for dette, og kan ha det i bakhodet til fremtidige løp.

 


Silje Fiskebekk

 

Silje Fiskebekk 9. plass Timetrail

Tore Navrestad 11. plass Timetrail

 

Silje Fiskebekk 6.plass EM Jr Damer

Tore Navrestad 10.plass EM Elite Menn

Verdt å nevne er Mathias Nærland (Sviland BMX), som syklet inn til en 5.plass i gutter 16 år. Han er junior neste år og det blir spennende å følge!

Videre skal Tore fortsette arbeidet mot Rio og OL, vi reiser til Brasil 11.august. Før det skal vi en tur til Manchester for trening og matching. 

Sebastian Kartfjord
Landslagsleder BMX

  • BMX

Nyheter BMX

Etter en vellykket sesong med europacupseiere manglet fortsatt det gode resultatet i verdenscup i år. I fjor klarte...
Helgen 4.-6. august var det duket for Nordisk Mesterskap BMX på nye Råde Arena. Hjemmehåpet fra Råde BMX, Sebastian...
Norgesmestere i BMX; fra v. Marita Laksesvela, Tore Navrestad og Martin Nordmark. Det ble kåret mange...
Tore Navrestad under Europacupen i Sandnes. Foto: Geir Wegger Europamesterskapet i BMX arrangeres i franske...
Det ble norske seiere både på kvinne- og herresiden under helgens Europacuprunde 9 og 10 i BMX på Sviland. Under...
Første del av sesongen er unnagjort for BMX-landslaget. De to første helgene i mai ble brukt til å kjøre verdenscup 1+2...
For 7ende gang blir det arrangert verdenscup i Papendal. Her har vi opplevd mye rart, fra baner med shipping containere...
Silje Fiskebekk i aksjon under Europacup i 2016. Foto: Thomas KC Racing Landslaget stilte med følgende ryttere...
De to første rundene i NorgesCupen BMX ble gjennomført i helgen. Lørdag var det duket for NC 1 på Gressvik-banen, og på...
Helgen 16.-18. juni inntar Europaeliten i BMX Sandnes. De to siste og avgjørende EM-rundene skal i 2017 arrangeres på...