Rapport fra Europamesterskapet i BMX

Ikke resultater som forventet

EM i Italia ble arrangert andre helgen i juli. Det var over 35 grader og ingen vind - og det ble tunge forhold for norske utøvere i Verona. Fra Norge og landslaget stilte Tore Navrestad, Silje Fiskebekk, Marita Laksesvela og Sebastian Aslaksrud.

På forhånd hade vi satt mål om 2 medaljer i EM. Det var absolutt innenfor rekkevidde. Sebastian Aslaksrud (Elite men) fikk sjansen på landslaget for EM, og skulle vise seg plassen verdig. Han startet bra med å vinne noen runder og tok seg videre til 1/8-finale, her var det dermed stopp og han klarte ikke ta seg videre.

Marita Laksesvela viste godt igjen med smart kjøring i kvinner jr og gikk til en semifinale. Her lå hun bak mens det var et fall foran henne, det så en stund ut som om hun skulle avansere til finale men var uheldig og syklet rett i en av syklene til de som hadde falt og falt selv.

 

Silje FIskebekk viste igjen at Supercross er et format som passer henne. Første jente ut på de største hoppene (inkl elite damer) viste hun at hun er en rytter å regne med de kommende årene. Gjennom flere dagers sykling imponerte hun stort. Hun gikk som ventet til finale og etter både gode starter og god sykling på banen lå alt til rette for et godt resultat. Likevel presterer hun dagens dårligste start og blir sittende fast i «packen», dermed kommer hun seg aldri opp til topp 3, men ender til slutt på en 6.plass. 6.plass i EM er et bra resultat, men vi vet at Silje er god for mer og samler ikke på disse. Likevel er hun kun førsteårs junior og har mange mesterskap i vente.

 

Tore var solid som banken som gamletreneren pleide si. Hadde full kontroll på det meste og virket meget fresh når de andre begynte å slite. Likevel presterer også han en dårlig start i semifinalen, alle startene sitter som et skudd frem til denne. Hvorfor skjer dette? Begge våre antatt beste svikter litt når det gjelder - Tore var en soleklar finalekandidat i dette feltet. I etterkant har vi analysert litt hvordan løpsdagen utviklet seg og prøvd å finne litt svar på hvorfor dette skjer med begge to. Vi har kommet frem til to ulike grunner for dette, og kan ha det i bakhodet til fremtidige løp.

 


Silje Fiskebekk

 

Silje Fiskebekk 9. plass Timetrail

Tore Navrestad 11. plass Timetrail

 

Silje Fiskebekk 6.plass EM Jr Damer

Tore Navrestad 10.plass EM Elite Menn

Verdt å nevne er Mathias Nærland (Sviland BMX), som syklet inn til en 5.plass i gutter 16 år. Han er junior neste år og det blir spennende å følge!

Videre skal Tore fortsette arbeidet mot Rio og OL, vi reiser til Brasil 11.august. Før det skal vi en tur til Manchester for trening og matching. 

Sebastian Kartfjord
Landslagsleder BMX

  • BMX

Nyheter BMX

De to første rundene i NorgesCupen BMX ble gjennomført i helgen. Lørdag var det duket for NC 1 på Gressvik-banen, og på...
Helgen 16.-18. juni inntar Europaeliten i BMX Sandnes. De to siste og avgjørende EM-rundene skal i 2017 arrangeres på...
  NCF tar idag ut følgende ryttere til å representere Landslaget i BMX for 2017:   Tore Navrestad -...
For andre gang i år ble det arrangert samling for landslag og rekrutter, også denne gangen i Sandnes, helgen 4.-6....
Det er nå satt opp to kurs i Trener 1 - teori, og et praksiskurs: 22.-23. oktober, Bærum - praksiskurs for Trener 1...
Norges Cykleforbund (NCF) ønsker å få flere jenter til å sykle. NCF har startet opp med et prosjekt som kalles "Jenter...
Tore Navrestad (20) endte på sjetteplass i sin pulje, der de fire beste kommer videre til seminfinalen. I første...
Råde BMX Arena har offisiell åpning lørdag 27.august kl. 11.15 i Råde Idrettspark. Her snakker vi om en av de...
Hege Haga Idsøe - Nordisk mester i kvinner elite   Nordisk mesterskap i BMX ble for første gang avholdt i...
EM i Italia ble arrangert andre helgen i juli. Det var over 35 grader og ingen vind - og det ble tunge forhold for...