Råde BMX Arena med offisiell åpning lørdag 27. august | NCF

Råde BMX Arena med offisiell åpning lørdag 27. august

Et topp moderne anlegg for alle nivåer

Råde BMX Arena har offisiell åpning lørdag 27.august kl. 11.15 i Råde Idrettspark.

Her snakker vi om en av de flotteste BMX banene i Europa, og absolutt et anlegg i verdensklasse. En BMX bane som kan kjøre store internasjonale løp som VM og WorldCup.

Dagen skal markeres med både snorklipping og taler, samt en fullverdig Norgescup runde. Her kommer det både unge ryttere, men også de aller beste BMX rytterne i Norge. Kanskje vi til og med får se Norges OL- rytter, Tore Navrestad. Som i så fall kommer rett fra Rio til Råde.

For nøyaktig ett år siden tok en av verdens mest kjente bane byggere den samme reisen. Tom Ritz fra firmaet Elite Trax, reiste rett fra OL-bane bygging i Rio, for å bistå oss med vårt baneprosjekt. Det meste av grunnarbeidet var gjort på forhånd, slik at Tom Ritz kunne konsentrere seg om selve utformingen av banen. Det er i tillegg bygget to store bygg, som fungerer som både startbakker for selve banen på henholdvis 5 meter høyde og 8 meter meter, samtidig som det rommer klubbens nye klubbhus, lager og øvrige fasiliteter som trengs på et slikt anlegg.

Råde BMX klubb har bygget en såkalt Combo bane. Det betyr at den består av to baner som er bygget tett inntil hverandre. En banetrase for barn, ungdom og de eldste amatør klassene, samt en fullverdig Supercross bane for Pro klassene, dvs junior og elite ryttere.

Råde BMX klubb har flyttet fra et lite og enkelt anlegg i Saltnes, som var uten vann, vei, parkering og med meget enkle fasiliteter. Til et topp moderne anlegg, som kan utfordre de beste rytterne i verden. Dette er også Østfolds første interkommunale anlegg noensinne. Da snakker vi innen alle typer idretter.

BMX racing, er en spennende og publikumsvennlig idrett. Så vi vil oppfordre alle til å komme og se på. Det blir også muligheter for barn og unge i alle aldre, og prøve denne spennende og fartsfylte idretten, etter at den formelle delen av programmet er ferdig. Det lånes ut både BMX sykler og helhjelmer, til alle som vil prøve. Premier til alle barn og unge.

Det er derfor med stor glede at vi vil invitere, ryttere, politikere, repr fra Norges Cyckleforbund, samarbeidspartnere, sponsorer, entrepenører, ordfører, media og  ellers alle barn og voksne som er opptatt av idrett, til en slik åpningsdag.

Dette skjer i Råde idrettspark, lørdag 27.august fra kl.11:15.

La ikke denne begivenheten gå fra deg!

 

Med sportslig hilsen
for Råde BMX klubb

Ken Olsen
Sportslig leder

  • BMX
  • Region Øst

Nyheter BMX

Etter en vellykket sesong med europacupseiere manglet fortsatt det gode resultatet i verdenscup i år. I fjor klarte...
Helgen 4.-6. august var det duket for Nordisk Mesterskap BMX på nye Råde Arena. Hjemmehåpet fra Råde BMX, Sebastian...
Norgesmestere i BMX; fra v. Marita Laksesvela, Tore Navrestad og Martin Nordmark. Det ble kåret mange...
Tore Navrestad under Europacupen i Sandnes. Foto: Geir Wegger Europamesterskapet i BMX arrangeres i franske...
Det ble norske seiere både på kvinne- og herresiden under helgens Europacuprunde 9 og 10 i BMX på Sviland. Under...
Første del av sesongen er unnagjort for BMX-landslaget. De to første helgene i mai ble brukt til å kjøre verdenscup 1+2...
For 7ende gang blir det arrangert verdenscup i Papendal. Her har vi opplevd mye rart, fra baner med shipping containere...
Silje Fiskebekk i aksjon under Europacup i 2016. Foto: Thomas KC Racing Landslaget stilte med følgende ryttere...
De to første rundene i NorgesCupen BMX ble gjennomført i helgen. Lørdag var det duket for NC 1 på Gressvik-banen, og på...
Helgen 16.-18. juni inntar Europaeliten i BMX Sandnes. De to siste og avgjørende EM-rundene skal i 2017 arrangeres på...