Råde BMX Arena med offisiell åpning lørdag 27. august

Et topp moderne anlegg for alle nivåer

Råde BMX Arena har offisiell åpning lørdag 27.august kl. 11.15 i Råde Idrettspark.

Her snakker vi om en av de flotteste BMX banene i Europa, og absolutt et anlegg i verdensklasse. En BMX bane som kan kjøre store internasjonale løp som VM og WorldCup.

Dagen skal markeres med både snorklipping og taler, samt en fullverdig Norgescup runde. Her kommer det både unge ryttere, men også de aller beste BMX rytterne i Norge. Kanskje vi til og med får se Norges OL- rytter, Tore Navrestad. Som i så fall kommer rett fra Rio til Råde.

For nøyaktig ett år siden tok en av verdens mest kjente bane byggere den samme reisen. Tom Ritz fra firmaet Elite Trax, reiste rett fra OL-bane bygging i Rio, for å bistå oss med vårt baneprosjekt. Det meste av grunnarbeidet var gjort på forhånd, slik at Tom Ritz kunne konsentrere seg om selve utformingen av banen. Det er i tillegg bygget to store bygg, som fungerer som både startbakker for selve banen på henholdvis 5 meter høyde og 8 meter meter, samtidig som det rommer klubbens nye klubbhus, lager og øvrige fasiliteter som trengs på et slikt anlegg.

Råde BMX klubb har bygget en såkalt Combo bane. Det betyr at den består av to baner som er bygget tett inntil hverandre. En banetrase for barn, ungdom og de eldste amatør klassene, samt en fullverdig Supercross bane for Pro klassene, dvs junior og elite ryttere.

Råde BMX klubb har flyttet fra et lite og enkelt anlegg i Saltnes, som var uten vann, vei, parkering og med meget enkle fasiliteter. Til et topp moderne anlegg, som kan utfordre de beste rytterne i verden. Dette er også Østfolds første interkommunale anlegg noensinne. Da snakker vi innen alle typer idretter.

BMX racing, er en spennende og publikumsvennlig idrett. Så vi vil oppfordre alle til å komme og se på. Det blir også muligheter for barn og unge i alle aldre, og prøve denne spennende og fartsfylte idretten, etter at den formelle delen av programmet er ferdig. Det lånes ut både BMX sykler og helhjelmer, til alle som vil prøve. Premier til alle barn og unge.

Det er derfor med stor glede at vi vil invitere, ryttere, politikere, repr fra Norges Cyckleforbund, samarbeidspartnere, sponsorer, entrepenører, ordfører, media og  ellers alle barn og voksne som er opptatt av idrett, til en slik åpningsdag.

Dette skjer i Råde idrettspark, lørdag 27.august fra kl.11:15.

La ikke denne begivenheten gå fra deg!

 

Med sportslig hilsen
for Råde BMX klubb

Ken Olsen
Sportslig leder

  • BMX
  • Region Øst

Nyheter BMX

De to første rundene i NorgesCupen BMX ble gjennomført i helgen. Lørdag var det duket for NC 1 på Gressvik-banen, og på...
Helgen 16.-18. juni inntar Europaeliten i BMX Sandnes. De to siste og avgjørende EM-rundene skal i 2017 arrangeres på...
  NCF tar idag ut følgende ryttere til å representere Landslaget i BMX for 2017:   Tore Navrestad -...
For andre gang i år ble det arrangert samling for landslag og rekrutter, også denne gangen i Sandnes, helgen 4.-6....
Det er nå satt opp to kurs i Trener 1 - teori, og et praksiskurs: 22.-23. oktober, Bærum - praksiskurs for Trener 1...
Norges Cykleforbund (NCF) ønsker å få flere jenter til å sykle. NCF har startet opp med et prosjekt som kalles "Jenter...
Tore Navrestad (20) endte på sjetteplass i sin pulje, der de fire beste kommer videre til seminfinalen. I første...
Råde BMX Arena har offisiell åpning lørdag 27.august kl. 11.15 i Råde Idrettspark. Her snakker vi om en av de...
Hege Haga Idsøe - Nordisk mester i kvinner elite   Nordisk mesterskap i BMX ble for første gang avholdt i...
EM i Italia ble arrangert andre helgen i juli. Det var over 35 grader og ingen vind - og det ble tunge forhold for...