Norske pallplasser i Europacupen BMX | NCF

Norske pallplasser i Europacupen BMX

Tore og Silje med sterke prestasjoner

Årets tredje og fjerde i europacupen i BMX ble kjørt i helgen. Både Tore Navrestad og Silje Fiskebekk sikret seg pallplass etter sterke prestasjoner.

Etter noen gode uker med trening hjemme skulle en tung treningsperiode avsluttes med Eurpacup i Nederland for våre beste BMX syklister.

- Noen ganger går det greit å stille til start med litt tunge bein så lenge trykket er der, men det kan bli tungt utover. På grunn av ekstremt kort tid mellom vært heat ble det etter hvert tungt for Tore på den første dagen. Til semien var han ferdig, helt kokt og klarte ikke ta seg videre. Han kjempet bra og ble nr5 bare 1 meter bak 4.plassen, så han var nære finaleplass, sier landslagsleder Sebastian Kartfjord.

Navrestad endte dermed på 10. plass lørdag.

Tredjeplass til Fiskebekk

I juniorklassen for kvinner gjorde Silje Fiskebekk på nytt et solid løp.

- Silje gjorde en oppskriftsmessig runde og ble nr 3. Hun er 1 av 3 som er et hakk bedre enn resten av juniorjentene, sier Karfjord.

Et skrittnærmere OL etter andreplass

På søndagens løp hevet Tore seg og kom seg greit til finalen.

- Tore kjører solid hele dagen. Han er fortsatt litt tung men med litt lengre pauser mellom hvert heat går det greit. I finalen viser han hva han er god for med 2. plass. Den andreplassen var også veldig viktig for OL kvalifiseringen, da vi manglet et toppresultat fra denne kategorien løp, forteller en fornøyd Kartfjord.

Silje var uheldig og veltet ut av finalen på søndagen. Hun fikk seg en trøkk, men med noen dager fri så håper vi hun er klart for verdenscup neste helg.

  • BMX

Nyheter BMX

Etter en vellykket sesong med europacupseiere manglet fortsatt det gode resultatet i verdenscup i år. I fjor klarte...
Helgen 4.-6. august var det duket for Nordisk Mesterskap BMX på nye Råde Arena. Hjemmehåpet fra Råde BMX, Sebastian...
Norgesmestere i BMX; fra v. Marita Laksesvela, Tore Navrestad og Martin Nordmark. Det ble kåret mange...
Tore Navrestad under Europacupen i Sandnes. Foto: Geir Wegger Europamesterskapet i BMX arrangeres i franske...
Det ble norske seiere både på kvinne- og herresiden under helgens Europacuprunde 9 og 10 i BMX på Sviland. Under...
Første del av sesongen er unnagjort for BMX-landslaget. De to første helgene i mai ble brukt til å kjøre verdenscup 1+2...
For 7ende gang blir det arrangert verdenscup i Papendal. Her har vi opplevd mye rart, fra baner med shipping containere...
Silje Fiskebekk i aksjon under Europacup i 2016. Foto: Thomas KC Racing Landslaget stilte med følgende ryttere...
De to første rundene i NorgesCupen BMX ble gjennomført i helgen. Lørdag var det duket for NC 1 på Gressvik-banen, og på...
Helgen 16.-18. juni inntar Europaeliten i BMX Sandnes. De to siste og avgjørende EM-rundene skal i 2017 arrangeres på...