Marianne Vos vant sammenlagt i Ladies Tour | NCF

Marianne Vos vant sammenlagt i Ladies Tour

Susanne Andersen beste norske totalt

DE TRE BESTE i Ladies Tour of Norway 2017: 1) Marianne Vos (WM3), 2) Megan Guarnier (Boels-Dolmans) og 3) Ellen Van Dijk (Team Sunweb). Foto: MARCELA HAVLOVA/sweski.com

 

3. Etappen til Guarnier – Vos vant totalt

Marianne Vos (WM3) greide å holde unna på sluttrundene i Halden under årets Ladies Tour of Halden og vant totalt etter en 3.plass i spurten på siste etappe. en den tidligere vinneren av rittet Megan Guarnier (Boels-Dolmans) vant etappen med en bra spurt like foran Ellen Van Dijk (Sunweb). Disse tre rytterne tok også podieplassene sammenlagt med Marianne Vos som totalvinner 13 sekunder foran både Guarnier og Van Dijk i den rekkefølgen. Vos tok bonussekunder på de to første innlagte spurtene og øket sin ledelse der.

Den siste etappen på 158,6 km var den lengste i rittet og rytterne var to ganger inne i Sverige og syklet på svensk asfalt (og 7 km grus). Den andre gangen de var i Sverige – mellom Vassbotn og Kornsjø – greide en trio å komme seg løs. Det var den litauiske mesteren Daiva Tuslaite (Alé-Cipollini), Lisen Hockings (Australia) og Ingrid Moe (Norge). De opparbeidet seg en ledelse på over tre minutter på hovedfeltet, men da WM3 startet arbeidet bak ble de hentet. Tuslaite fikk også mekaniske problemer før det.

Rachel Neylan (Orica-Scott) angrep inne på Fredriksten festning og fikk en luke inn i de fire sluttrundene som var 5,1 km hver. Hun holdt unna helt til den nest siste runden. Like etter angrep Ellen Van Dijk, og det var det farligste angrepet på Vos og den gule trøyen. Totallederinnen måtte virkelig jobbe for å ta igjen sin tidligere lagkamerat Van Dijk, men i spurten var det den tidligere vinneren av LToN Megan Guarnier som var raskest og kunne ta hjem spurten like foran Van Dijk og Vos.

21 ryttere kom inn i tetgruppa, men dessverre ingen norske. Marianne Vos vant også den grønne poengtrøya fra Simployer, Jannecke Ensing (Alé-Cipollini) kjempet bra på siste etappe og sikret seg klatretrøya fra Haldenkanalen foran Rosella Ratto (Cylance).

Den tyske mesteren Lisa Klein (Cervelo-Bilga) tok ungdomstrøya fra Eidsberg Sparebank, mens Susanne Andersen (Hitec Products) ble beste norske sammenlagt og fikk trøya fra Østfold fylkeskommune. Den spesielle grensepremien og”Unionstrøya” vant litauiske Daiva Tuslaite.Team Sunweb vant lagkonkurransen. Siste etappe av tidenes første World Tour-ritt i Norge samlet massevis av tilskuere i Halden sentrum, en av dem var UCIs president Bryan Cookson som hyllet rittet og arrangøren.

2. etappe - Uventet broåpning ødela spennende finale

Fire ryttere hadde nesten halvminuttets ledelse på den siste 7,4 km lange runden i Fredrikstad sentrum da en broåpning plutselig stoppet hele feltet og ødela finalen på den 2.etappen av Ladies Tour of Norway, 140 km mellom Sarpsborg og Fredrikstad. En svært ulykkelig hendelse, men det ble likevel en tøff spurt der Chloe Hoskings (Alé-Cipollini) vant etappen og Marianne Vos (WM3) tok over totalledelsen.

Årsaken til den uventede broåpningen er ifølge rittledelsen flere ulykkelige omstendigheter. Åpningen styres sentralt fra Oslo ved at båtene ringer et telefonnummer, men på grunn av LToN var broa stengt til kl.18,00.
Nå gikk det sakte på dagens etappe på grunn av mye vind. 15 sekunder over kl.18,00 kom rytterne til broa for siste gang, og da gikk bommene ned og feltet måtte stoppe. Årsaken til at de gikk ned skal ifølge rapportene også være en nyansatt på kontoret i Oslo, som ikke hadde fått med seg at rittet ikke var ferdig.

Tapte ledelsen
De fire rytterne i teten var mindre enn 30 sekunder foran feltet, og dermed valgte hoveddommeren å følge reglene. De sier at man da mister det forspranget man han.
De fire i teten var på dette tidspunktet Katarzyna Pawlowska (Boels-Doelmans), Mieke Kröger (Canyon SRAM), Leah Kirchmann (Team Sunweb) og Rosella Ratto (Cylance).
Kröger var en trussel mot totallederen og tapte nå muligheten til å ta ledelsen etter to etapper.

Istedet ble det spurtkanonene som brukte de siste 5 kilometerne til å gjøre opp. Chloe Hoskings kom fint ut på oppløpet og ble egentlig bare utfordret av Marianne Vos, som hadde vært aktiv hele veien og allerede tatt totalledelsen via bonussekunder.
Prologvinneren Ellen Van Dijk (Team Sunweb) ble nummer tre og er fortsatt med i kampen om totalseieren.

I klatrekonkurransen er det spennende. Jannecke Ensing (Alé-Cipollini) tok over den prikkete trøya, men Rosella Ratto har like mange poeng foran søndagens avsluttende etappe. Den tyske mesteren Lisa Klein (Cervelo-Bigla) beholdt ledelsen i ungdomskonkurransen, mens Susanne Andersen (Hitec Products) fortsatt er beste norske i sammendraget.

Mest agressive rytter og vinner av laksetrøya og 10 kg laks ble italienske Siliva Valcecchi (Bepink-Cogeas) etter et langt solobrudd tidlig på etappen.

Marianne Vos leder også i kampen om den grønne poengtrøya fra Simployer.

1. etappe - D’Hoore vant på Mysen og tok ledelsen

Den belgiske mesteren Jolien D’Hoore (Wiggle High5) var raskest i avslutningen på 1.etappe av Ladies Tour of Norway. Sprintspesialisten hadde god kontroll i den lille motbakken opp mot mål og holdt unna for Gracie Elvin (Orica-Scott) og Christine Majerus (Boels-Dolmans). Bonussekunden gjorde også at D’Hoore tog den gule ledertrøya i sammendraget fra prologvinneren Ellen Van Dijk (Team Sunweb).

Det var helt tydelig at de store lagene ønsket å kontrollere feltet etter den tighte prologen på torsdag. Til tross for flere utbruddsforsøk var det et samlet felt som kom inn på de avsluttende 3×6,3 km i Mysen sentrum.
Den tekniske avslutningen klarte heller ikke å skille på favorittene, og da ble det opp til spurtkanonene å gjøre opp om etappeseieren.

– Mitt lag gjorde en kjempejobb og leverte meg i perfekt posisjon, sier D’Hoore, som hadde god margin til toeren Gracie Elvin.

Spurtkanoner som Chloe Hosking (Alé Cipollini), Kirsten Wild (Cylance), Lotta Lepistö (Cervelo-Bigla) med flere var med en kilometer fra mål, men de kunne ikke kjempe om seieren på de siste meterne.

Det så ut til at Marianne Vos (WM3) skulle ta over ledertrøya. Den nederlandske superstjernen tog bonussekunder på begge de innlagte spurtene, men en 5.plass i mål gjorde at D’Hoore nå er to sekunder foran Vos.

Prologvinneren Van Dijk falt ned til 3.plass, hun er 6 sekunder fra ledelsen. Rittet er fortsatt helt åpent foran lørdagens etappe på 113 km mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Det er også en etappe der det kan bli en massespurt.

Marianne Vos tok ledelsen i kampen om poengtrøya, mens Rosella Ratto (Cylance) leder klatrekonkurransen og Lisa Klein (Cervelo-Bigla) er beste ungdomsrytter. Emilie Moberg (Hitec Products) var beste norske på en 9. plass på 1.etappe.

Se alle resultater HER

 

  • Landevei

Nyheter Landevei

Alexander Kristoff tok sin første seier for sesongen i rittet Eschborn-Frankfurt 1. mai. Det var Kristoffs fjerde seier...
Foto: Håkon Mæland / MLandPicutures Neste ritt for juniorgutta på Morgendagens Helter landslaget er Paris-Roubaix 8....
Alexander Kristoff tok sin andre etappeseier for sesongen onsdag 21. februar, på den første etappen i World Tour rittet...
Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. mai. Torsdag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo. 1....
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Det har vært et fantastisk VM i Bergen, noen mener det er det beste mesterskapet som har blitt gjennomført noensinne....
Peter Sagan gjorde det igjen. For tredje året på rad tok han verdenmestertittelen for Slovakia. Søndagens VM-ritt for...
Chantal Blaak vant det historisk lange rittet for kvinner elite med et enormt støt 8 kilometer før mål. Skrevet av...
Skrevet av Tobias Dahlberg Carlsson/Kristian Arnesen Strømshoved – Jeg visste at formen var bra og jeg ville vise...
Marseillaisen runget over Torgalmenningen da Benoit Cosnefroy fra Frankrike tok gull på herrenes U23 fellesstart....