Ladies Tour of Norway - prolog

Knapp seier for Ellen Van Dijk

Europamesteren Ellen Van Dijk fra Team Sunweb slo sin tidligere lagvenninne Marianne Vos (WM3) med knappe 0,64 sekunder på den 3,5 km lange prologen i WWT-rittet Ladies Tour of Norway i Halden torsdag kveld.

De to nederlandske superstjernene var i en klasse for seg selv lenge, men mot slutten av prologen så kom den australske mesteren Katrin Garfoot (Orica-Scott) nære, og var kun 1 sekund bak til slutt. Hun slo dermed den unge tyskeren Lisa Klen fra Cervelo-Bigla med kun 0,02 skunder, og tok den siste pallplassen.

Den danske ryttere Louise Norman Hansen krasjet på dagens etappe og ble brakt til sykehus. Dette forårsaket dermed en kort pause i løpet, og tre ryttere måtte start på nytt igjen.

Den 3,5 km lange løypa resulterte ikke i så store tidsavstander mellom rytterne, og rittet er fremdeles vidåpent i toppen før de tre veietappene.

Ladies Tour of Norway er et nytt i kvinnenes WorldTour, og det fortsetter med tre etapper på veiene i Østfoldregionen fra fredag til søndag. På fredagens etappe mellom Halden og Mysen vil vi sannsynligvis se aggressiv kjøring fra flere av lagene.

Alle resultater finner du her.

  • Landevei

Nyheter Landevei

Knuste både forhåndsfavoritt Chris Froome og fjorårets verdensmester Tony Martin. Med Tour de France stemning opp...
Vår beste rytter på tempoen, Vita Heine. Annemiek van Vleuten har kjempet en hard kamp for å komme tilbake til...
Andreas Leknessund var for favoritt å regne før tempoøvelsen for menn junior. Dessverre holdt det ikke helt inn for...
Mikkel Bjerg tok gullet på tempo for menn U23. Det er deilig å være dansk i Norge. Skrevet av Kristian Arnesen...
Martine Gjøs og Emelie Utvik under VM i Bergen.   Det ble en hard kamp mellom italienerne Alessia Vigilia og...
Sekundstrid da Team Sunweb tok gullet Team Sunweb var glade og overraskende vinnere av kvinnenes lagtempokonkurranse...
Søndag var det duket for VM fellesstart i Frankrike. Starten gikk ved katedralen i Albi, som forøvig er verdens største...
I dag leverte gutta på tempoen under VM Masters i Albi, Frankrike. Kåre Christoffersen fra Kristiansands CK kjørte inn...
DE TRE BESTE i Ladies Tour of Norway 2017: 1) Marianne Vos (WM3), 2) Megan Guarnier (Boels-Dolmans) og 3) Ellen Van...
Europamesteren Ellen Van Dijk fra Team Sunweb slo sin tidligere lagvenninne Marianne Vos (WM3) med knappe 0,64 sekunder...