Italiensk dobbeltseier i VM tempo for kvinner junior | NCF

Italiensk dobbeltseier i VM tempo for kvinner junior

De norske rytterne kom på 36. og 39. plass

Martine Gjøs og Emelie Utvik under VM i Bergen.
 

Det ble en hard kamp mellom italienerne Alessia Vigilia og Elena Pirrone, der Pirrone tilslutt kunne juble for seieren på individuell tempo for junior kvinner.

Martine Gjøs ble beste norske juniordame i VM tempo med en 36. plass. Norges andre utøver, bergenserinnen Emelie Utvik, måtte i bakken og endte på en 39. plass.

Italienske Elena Pirrone er årets europamester på tempo og var sist startende i dagens individuelle tempo for kvinner junior. Hun tok seieren 6 sekunder foran Alessia Vigilia og 42 sekunder foran australske Madeleine Fasnacht.

- Det var helt fantastisk, jeg forventet ikke å vinne EM, men i dag var jeg veldig motivert. Det var en perfekt løype for meg; jeg er god i slike harde løyper. Jeg klarer ikke helt å forstå at jeg er verdensmester, kanskje jeg forstår det i morgen, sa Pirrone på pressekonferansen.

Regjerende mester Karlijn Swinkels fra Doha i fjor tok VM-tittelen som siste års junior, og kunne dermed ikke forsvare VM-trøyen.

Italiensk dominans

På første mellomtid etter 3,2 kilometer var det trippel italiensk. Pirrone ledet med tiden 5.18.92, bare 0.8 sekund foran Letizia Paternoster, sølvmedaljør fra årets europamesterskap, og 1.1 sekund foran Vigilia.

På plassene etter fulgte Maria Novolodskaya 10 sekunder bak, Fasnacht 14 sekunder bak og Hannah Ludwig 16 sekunder bak.

Vigilia holdt stand lenge

På andre mellomtid etter 11,5 kilometer ledet Pirrone med tiden 16.53.86, 8 sekunder foran Vigilia og 28 sekunder foran Fasnacht.

Paternoster, som ledet en stund på første mellomtid, var nå plutselig 1 min og 6 sekunder bak lederen og helt ute av medaljekampen.

Stod om sekunder

Vigilia var første kvinne ut fra rampen og kunne se en etter en av konkurrentene gå inn bak hennes ledertid, helt til Pirrone slo henne med knappe 6 sekunder. Vinnertiden ble etter 16,1 kilometer 23:19.72, med en snittfart på 41,4 km/t.

Fasnacht og Ludwig, som lenge hadde sittet ved siden av Vigilia, måtte dermed ta til takke med henholdsvis bronse og fjerdeplass.

De norske rytterne

Martine Gjøs er årets norgesmester på fellesstart og bronsemedaljør på NM-tempoen. I dag ble hun nummer 36, 3 minutter og 14 sekunder bak.

- Jeg er glad jeg kom meg gjennom. Beina var ikke helt bra i dag, men det var greit med en gjennomkjøring før fredag, sa Gjøs etter målgang.

Bergenseren Emelie Røe Utvik er årets norgesmester på tempo. I dag ble hun nummer 39, 3 min og 38 sekunder bak vinneren. Hun var uheldig og veltet.

- Jeg kom i ganske høy fart og det var bare tre kilometer igjen, så jeg var veldig gira på at nå skulle alt av krefter ut og at jeg skulle komme meg så raskt som mulig til mål. Så skulle jeg kutte en sving og jeg følte ikke at jeg kuttet den så veldig, likevel så forsvant sykkelen under meg, kunne Røe Utvik fortelle.

Resultater

Skrevet av Benedicte Vabø og Kristian Strømshoved

  • Landevei

Nyheter Landevei

Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. mai. Torsdag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo. 1....
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Det har vært et fantastisk VM i Bergen, noen mener det er det beste mesterskapet som har blitt gjennomført noensinne....
Peter Sagan gjorde det igjen. For tredje året på rad tok han verdenmestertittelen for Slovakia. Søndagens VM-ritt for...
Chantal Blaak vant det historisk lange rittet for kvinner elite med et enormt støt 8 kilometer før mål. Skrevet av...
Skrevet av Tobias Dahlberg Carlsson/Kristian Arnesen Strømshoved – Jeg visste at formen var bra og jeg ville vise...
Marseillaisen runget over Torgalmenningen da Benoit Cosnefroy fra Frankrike tok gull på herrenes U23 fellesstart....
Elena Pirrone støtet fra nedover, kjørte siste runden solo og kunne tilslutt juble for nok en VM-tittel. Skrevet av...
Knuste både forhåndsfavoritt Chris Froome og fjorårets verdensmester Tony Martin. Med Tour de France stemning opp...
Vår beste rytter på tempoen, Vita Heine. Annemiek van Vleuten har kjempet en hard kamp for å komme tilbake til...