Gjøs og Andersen vant NM fellesstartene for juniorer

Martine Gjøs fra Horten OCK og Idar Andersen fra Gauldal SK vant henholdsvis kvinne- og herreklassene under dagens NM fellesstarter for juniorer i Stjørdal.  

Norgesmesterskapet i landevei ble i dag tråkket i gang med M-Junior fellesstart. Årets mesterskap er lagt til Trondheimsregionen og i et skikkelig "trønder vær" la junior gutta ut på den drøye 20 kilometer lange runden som skulle kjøres 6 ganger. Årets NM løype blir sett på som en hard utgave og rytterne skulle få prøve seg på flere tøffe stigninger og tekniske utforbakker.

Favorittduo gjorde opp

Løypeprofilen ga umiddelbart utslag i juniorfeltet som delte seg i flere mindre grupper i løpet av de første rundene. Et utbrudd på 6 rytter lå lenge foran det enn kunne betrakte som «hovedfeltet», men etter hvert begynte ting å skje i de tøffe stigningene og stadig flere ryttere begynte å merke kjøret i den tøffe løypa. Utover i løpet kom Idar Andersen fra Gauldal SK og Andreas Leknessund fra Ringerike SK seg løs fra resten av utbrytergruppen. Disse jobbet bra sammen og fikk opparbeidet seg en god luke ned til konkurrentene. Ved passering ut på den siste runden hadde duoen en luke på over 2 minutter og det var dukket for en durabelig duell mellom disse to. Ut på siste runden lå duoen lenge samlet, men inn mot mål klarte Andersen å få en liten luke ned til Leknessund som han klarte å holde helt til mål og ble med det Norgesmester i M-Junior. Leknessund tok andre plassen, mens Søren Wærenskjold også fra Ringerike SK tok tredjeplassen.

- Jeg kom av gårde i et brudd tidlig på andre runden sammen med mange sterke ryttere, men jeg følte meg veldig bra og skjønte jeg hadde en god sjanse. Så at det klaffer helt i Norgesmesterskapet er ekstra moro, sier Andersen.

Gjøs gikk solo

K-Junior tråkket i dag som juniorgutta i gang sin NM uke. I motsetning til været gutta hadde så hadde regnet avtatt når jentene skulle starte på sin fellesstart. På startstreken i K-Junior sto 10 ryttere som skulle ut på 3* 20 kilometer før en Norgesmester skulle kåres. Som ventet ble det også her raskt stor spredning mellom rytterne. Martine Gjøs fra Horten OCK fikk ut på andrerunden en luke ned til sine konkurrenter. Ved passering for siste gang hadde hun fått noen få sekunder og det var dermed dukket for en spennende avslutning på rittet. Avstanden på den siste runden varierte mellom 30-45 sekunder, men Gjøs ga alt hun hadde på de siste kilometerne. Hun klarte med det å holde unna for forfølgerne og ble Norgesmester i fellesstart for K-Junior. Kampen om andre og tredjeplassen endte i et skikkelig spurtoppgjør hvor Pernille Larsen fra Stavanger SK trakk det lengste strået foran lagvenninnen i Stavanger SK Amalie Lutro.

- Det var utrolig gøy, men det var drit tungt. Jeg trodde jeg aldri skulle bli kvitt de andre, men så plutselig fikk jeg luke opp bakken og da var det egentlig bare å kjøre, Jeg hadde bestemt meg for at jeg ville komme meg avgårde der på nest siste runde, men jeg hadde håpet på å få med en til for å få litt ekstra hjelp. Jeg følte meg grei, så det var bare å kjøre egentlig, sa Gjøs etter seieren..

- Bra kjørt

Landslagstrener for damene Carl Erik Pedersen var også fornøyd etter målgang

- Det var litt som forventet egentlig, Marine Gjøs var vel en av storfavorittene muligens sammen med Utvik, men Gjøs viste styrke og holdt inn til tross for at hun var lenge alene,  så det var bra kjørt, sier Pedersen.

Topp 3 NM fellesstart menn junior

1. Idar Andersen (Gauldal SK)

2. Andreas Leknessund (Ringerike SK)

3. Søren Wærenskjold (Ringerike Sk)

Komplette resultater

Se  video fra avgjørelsen av rittet

Topp 3 NM fellesstart kvinner junior

1.  Martine Gjøs, (Horten OCK) 

‪2. Pernille Larsen Feldmann, (Stavanger SK)

‪3. Amalia Lutro, (Stavanger SK)

Komplette resultater

Se  video fra målgangen og intervju med vinner

  • Landevei

Nyheter Landevei

14. august satte Iver Johan Knotten (Tønsberg CK/Joker Icopal) ny norsk rekord for menn senior på 30 km tempo....
(13. august 2017) Dylan Teuns (BMC Racing Team) ble verdig vinner av den siste etappen og sammenlagtseieren da han...
August Jensen (Team Coop), den eneste nordnorske rytteren i Arctic Race of Norway, vant i dag den tredje etappen i...
Alexander Kristoff innfridde favorittstempelet og vant den andre etappen i Arctic Race of Norway. Dermed tok han sin...
Belgias Dylan Teuns (BMC Racing Team) er favoritten til å vinne Arctic Race of Norway sammenlagt i år, men det var...
Arctic Morgendagens Helter-rittet arrangeres søndag 13. august i Tromsø. For femte gang arrangeres det...
På Europamesterskapet siste dag tok Alexander Kristoff gull for Norge i eliteklassen for menn. Det måtte photofinish...
NM Masters tempo ble avholdt for 74 påmeldte ryttere lørdag 8.juli i flotte omgivelser i Bodø. De yngste herreklassene...
Rasmus Tiller Fossum fra Lillehammer CK og Joker Icopal ble søndagens store overraskelse under NM fellesstart for menn...
Foto: tourdesfjords.no/Mario Stiehl Den store favoritten Edvald Boasson Hagen understreket sin dominans av Tour...