Flotte resultater for landslaget i Frankrike

Leknessund med 2. plass i Trophée Centre Morbihan

Norge leder fortsatt UCI Nations Cup etter 2. plass sammenlagt i Trophée Centre Morbihan ved Andreas Leknessund. Han vant også tempoetappen søndag. Norge ligger nå på nasjonsrankingen med 156 poeng, foran Frankrike (131 poeng) og Italia (86 poeng).

Det ble en bra start for de norske juniorene på den første etappen i Trophee Center Morbihan lørdag. Det går et tidlig tremannsbrudd der vi har med Søren Wærenskjold og etterhvert kommer det fire nye ryttere opp, deriblant Andreas Leknessund. De syv rytterne i front ligger på ca. minuttet foran hovedfeltet. På siste runde sprekker bruddet noe og Andreas kjører siste 5 km med sigepunktering og blir nr. 3, 12 sek. bak vinner. Søren blir nr. 6 og får den blå ungdomstrøya. Idar Andersen hadde en velt på siste runde og tapte litt tid. Landslagsleder Kai Lexberg var meget fornøyd med gutta på den første dagen av etapperittet.

På 2. etappe vinner Andreas Leknessund tempoen og er nå kun 1 sekund bak i sammendraget. På dagens andre del-etappe holder Andreas stand, og blir sammenlagt nr. 2 i rittet, 1 sekund bak den franske vinneren Florentin Lecamus Lambert. Slett ingen dårlig presang for Andreas på 18-års dagen. Olav Hjemsæter får en fjerdeplass på den siste etappen. Hele laget kjørte bra og sammenlagt ble det tre mann blant de 15 beste. Søren Wærenskjold blir nr. 10 og Olav Hjemsæter nr. 14. Daniel Årnes, Jonas Iversby Hvideberg og Idar Andersen var med og hjalp laget til de gode resultatene.

Neste ritt i UCI Nations Cup for junior går allerede til helgen i Tour de Pays de Vaud i Sveits. Vi heier på gutta og håper på flere gode resultater. Gratulerer!


 

 

  • Landevei

Nyheter Landevei

14. august satte Iver Johan Knotten (Tønsberg CK/Joker Icopal) ny norsk rekord for menn senior på 30 km tempo....
(13. august 2017) Dylan Teuns (BMC Racing Team) ble verdig vinner av den siste etappen og sammenlagtseieren da han...
August Jensen (Team Coop), den eneste nordnorske rytteren i Arctic Race of Norway, vant i dag den tredje etappen i...
Alexander Kristoff innfridde favorittstempelet og vant den andre etappen i Arctic Race of Norway. Dermed tok han sin...
Belgias Dylan Teuns (BMC Racing Team) er favoritten til å vinne Arctic Race of Norway sammenlagt i år, men det var...
Arctic Morgendagens Helter-rittet arrangeres søndag 13. august i Tromsø. For femte gang arrangeres det...
På Europamesterskapet siste dag tok Alexander Kristoff gull for Norge i eliteklassen for menn. Det måtte photofinish...
NM Masters tempo ble avholdt for 74 påmeldte ryttere lørdag 8.juli i flotte omgivelser i Bodø. De yngste herreklassene...
Rasmus Tiller Fossum fra Lillehammer CK og Joker Icopal ble søndagens store overraskelse under NM fellesstart for menn...
Foto: tourdesfjords.no/Mario Stiehl Den store favoritten Edvald Boasson Hagen understreket sin dominans av Tour...