Flotte resultater for landslaget i Frankrike

Leknessund med 2. plass i Trophée Centre Morbihan

Norge leder fortsatt UCI Nations Cup etter 2. plass sammenlagt i Trophée Centre Morbihan ved Andreas Leknessund. Han vant også tempoetappen søndag. Norge ligger nå på nasjonsrankingen med 156 poeng, foran Frankrike (131 poeng) og Italia (86 poeng).

Det ble en bra start for de norske juniorene på den første etappen i Trophee Center Morbihan lørdag. Det går et tidlig tremannsbrudd der vi har med Søren Wærenskjold og etterhvert kommer det fire nye ryttere opp, deriblant Andreas Leknessund. De syv rytterne i front ligger på ca. minuttet foran hovedfeltet. På siste runde sprekker bruddet noe og Andreas kjører siste 5 km med sigepunktering og blir nr. 3, 12 sek. bak vinner. Søren blir nr. 6 og får den blå ungdomstrøya. Idar Andersen hadde en velt på siste runde og tapte litt tid. Landslagsleder Kai Lexberg var meget fornøyd med gutta på den første dagen av etapperittet.

På 2. etappe vinner Andreas Leknessund tempoen og er nå kun 1 sekund bak i sammendraget. På dagens andre del-etappe holder Andreas stand, og blir sammenlagt nr. 2 i rittet, 1 sekund bak den franske vinneren Florentin Lecamus Lambert. Slett ingen dårlig presang for Andreas på 18-års dagen. Olav Hjemsæter får en fjerdeplass på den siste etappen. Hele laget kjørte bra og sammenlagt ble det tre mann blant de 15 beste. Søren Wærenskjold blir nr. 10 og Olav Hjemsæter nr. 14. Daniel Årnes, Jonas Iversby Hvideberg og Idar Andersen var med og hjalp laget til de gode resultatene.

Neste ritt i UCI Nations Cup for junior går allerede til helgen i Tour de Pays de Vaud i Sveits. Vi heier på gutta og håper på flere gode resultater. Gratulerer!


 

 

  • Landevei

Nyheter Landevei

Foto: tourdesfjords.no/Mario Stiehl Den store favoritten Edvald Boasson Hagen understreket sin dominans av Tour...
Foto: tourdesfjords.no/Jonathan Näckstrand Edvald Boasson Hagen gjentok gårsdagens seier i dag på fjerde etappe av...
Foto: tourdesfjords.no/Szymon Gruchalski Den norske favoritten Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) er vinneren av...
Foto: tourdesfjords.no/Szymon Gruchalski   Den andre etappen av Tour des Fjords fra Brekke i Gulen til...
Foto: tourdesfjords.no/Mario Stiehl Overraskelsesmann vinner åpningsetappen av Tour des Fjords Dries van Gestel...
Norge leder fortsatt UCI Nations Cup etter 2. plass sammenlagt i Trophée Centre Morbihan ved Andreas Leknessund. Han...
Den siste og 5.etappen av Tour of Norway, som gikk fra Moss til Oslo i dag, ble uhyre spennende. 13 km før mål, sklir...
Edvald Boasson Hagen vant 1. etappe av Tour of Norway mellom Hønefoss og Asker på selveste nasjonaldagen og 30-års...
Emilie Moberg (Hitec Products) fra Halden, tok seieren både på 1. og 3. etappe i Tour of Zhoushan Island denne uken....
To uker før starten av Tour des Fjords leverte lagene inn sine foreløpige uttak. Toppnavnene på denne bruttolisten er...