Femteplass til Skaarseth i Flandern | NCF

Femteplass til Skaarseth i Flandern

Anders Skaarseth ble nummer fem på U23 utgaven av Flandern Rundt lørdag. Irske Edward Dunbar vant rittet.

- Det ble et kult og hardt ritt. Vi var en liten gruppe på slutten, og der burde jeg blitt bedre. Jeg er derfor litt skuffet for min egen del, men det var bra kjørt av laget, sa Skaarseth selv etter rittet.

Skaarseth hadde en punktering midtveis i rittet og måtte bruke litt krefter for å komme tilbake til feltet. Flere av de andre norske hadde også uhell underveis.

- Jeg veltet i bunn av Kwaremont og måtte bruke mye krefter for å komme meg opp. Når jeg kom opp i feltet var jeg egentlig helt kokt. Jeg følte meg ganske bra, men det er såpass høyt nivå her at man må unngå uhell som det for å være helt i toppen, sa en skuffet Ole Forfang som endte på 21. plass.

- Stang ut

Landslagssjef Stig Kristiansen var ikke helt fornøyd etter alle småuhellene i dagens ritt.

- Dette var stang ut. Tre velt og flere punkteringer er ikke ideelt. Vi vet på forhånd at vi må prøve å komme oss unna, men det er vanskelig i et ritt som Flandern. Det var Ingen store uhell, men mange småuhell som gjorde at vi ikke fikk resultatet som vi drømte om.

- Vi er såpass bortskjemt og legger såpass mye i det at vi håper alltid på noe bedre. Nå er ikke 5. plass noen katastrofe, men vi håper alltid på pallen og ikke minst være nærmere seieren, sier Kristiansen.

- Det var gøy

Tobias Foss er inne i sitt andre år i U23 klassen. Han har tatt et steg siden i fjor og var med å prege rittet underveis.

- Jeg fikk kjørt litt aktivt på slutten og det var gøy. Det var morsomt å være med å prege rittet litt i dag, selv om jeg manglet det siste lille på slutten, oppsummerer Tobias Foss etter sin 40. plass.

Landslagsdebuten Erik Resell imponerte også med gode plasseringsevner og solid kjøring i dagens ritt.

- Jeg satt bra med over Muur.en og Kwaremont, og skulle følge med om det gikk noen i første halvdel av rittet. Inn i de avsluttende rundene fikk jeg en punktering og måtte slippe tetfeltet. Det var selvsagt litt surt, men jeg er ellers fornøyd med innsatsen, sa Resell.

Både Ludvik Aspelund Holstad og Rasmus Tiller var involvert i velt og kom seg aldri tilbake til teten. Rasmus fikk i tillegg tekniske problemer med sykkelen og måtte vente lenge før han fikk byttet til reservesykkelen.Morgendagens Helter landslaget U23 reiser neste helg til Nederland for å sykle ZLM tour som er neste ritt i Nations Cup(verdenscupen) U23.  

Komplette resultater

  • Landevei

Nyheter Landevei

Alexander Kristoff tok sin første seier for sesongen i rittet Eschborn-Frankfurt 1. mai. Det var Kristoffs fjerde seier...
Foto: Håkon Mæland / MLandPicutures Neste ritt for juniorgutta på Morgendagens Helter landslaget er Paris-Roubaix 8....
Alexander Kristoff tok sin andre etappeseier for sesongen onsdag 21. februar, på den første etappen i World Tour rittet...
Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. mai. Torsdag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo. 1....
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Det har vært et fantastisk VM i Bergen, noen mener det er det beste mesterskapet som har blitt gjennomført noensinne....
Peter Sagan gjorde det igjen. For tredje året på rad tok han verdenmestertittelen for Slovakia. Søndagens VM-ritt for...
Chantal Blaak vant det historisk lange rittet for kvinner elite med et enormt støt 8 kilometer før mål. Skrevet av...
Skrevet av Tobias Dahlberg Carlsson/Kristian Arnesen Strømshoved – Jeg visste at formen var bra og jeg ville vise...
Marseillaisen runget over Torgalmenningen da Benoit Cosnefroy fra Frankrike tok gull på herrenes U23 fellesstart....