Femteplass til Skaarseth i Flandern

Anders Skaarseth ble nummer fem på U23 utgaven av Flandern Rundt lørdag. Irske Edward Dunbar vant rittet.

- Det ble et kult og hardt ritt. Vi var en liten gruppe på slutten, og der burde jeg blitt bedre. Jeg er derfor litt skuffet for min egen del, men det var bra kjørt av laget, sa Skaarseth selv etter rittet.

Skaarseth hadde en punktering midtveis i rittet og måtte bruke litt krefter for å komme tilbake til feltet. Flere av de andre norske hadde også uhell underveis.

- Jeg veltet i bunn av Kwaremont og måtte bruke mye krefter for å komme meg opp. Når jeg kom opp i feltet var jeg egentlig helt kokt. Jeg følte meg ganske bra, men det er såpass høyt nivå her at man må unngå uhell som det for å være helt i toppen, sa en skuffet Ole Forfang som endte på 21. plass.

- Stang ut

Landslagssjef Stig Kristiansen var ikke helt fornøyd etter alle småuhellene i dagens ritt.

- Dette var stang ut. Tre velt og flere punkteringer er ikke ideelt. Vi vet på forhånd at vi må prøve å komme oss unna, men det er vanskelig i et ritt som Flandern. Det var Ingen store uhell, men mange småuhell som gjorde at vi ikke fikk resultatet som vi drømte om.

- Vi er såpass bortskjemt og legger såpass mye i det at vi håper alltid på noe bedre. Nå er ikke 5. plass noen katastrofe, men vi håper alltid på pallen og ikke minst være nærmere seieren, sier Kristiansen.

- Det var gøy

Tobias Foss er inne i sitt andre år i U23 klassen. Han har tatt et steg siden i fjor og var med å prege rittet underveis.

- Jeg fikk kjørt litt aktivt på slutten og det var gøy. Det var morsomt å være med å prege rittet litt i dag, selv om jeg manglet det siste lille på slutten, oppsummerer Tobias Foss etter sin 40. plass.

Landslagsdebuten Erik Resell imponerte også med gode plasseringsevner og solid kjøring i dagens ritt.

- Jeg satt bra med over Muur.en og Kwaremont, og skulle følge med om det gikk noen i første halvdel av rittet. Inn i de avsluttende rundene fikk jeg en punktering og måtte slippe tetfeltet. Det var selvsagt litt surt, men jeg er ellers fornøyd med innsatsen, sa Resell.

Både Ludvik Aspelund Holstad og Rasmus Tiller var involvert i velt og kom seg aldri tilbake til teten. Rasmus fikk i tillegg tekniske problemer med sykkelen og måtte vente lenge før han fikk byttet til reservesykkelen.Morgendagens Helter landslaget U23 reiser neste helg til Nederland for å sykle ZLM tour som er neste ritt i Nations Cup(verdenscupen) U23.  

Komplette resultater

  • Landevei

Nyheter Landevei

14. august satte Iver Johan Knotten (Tønsberg CK/Joker Icopal) ny norsk rekord for menn senior på 30 km tempo....
(13. august 2017) Dylan Teuns (BMC Racing Team) ble verdig vinner av den siste etappen og sammenlagtseieren da han...
August Jensen (Team Coop), den eneste nordnorske rytteren i Arctic Race of Norway, vant i dag den tredje etappen i...
Alexander Kristoff innfridde favorittstempelet og vant den andre etappen i Arctic Race of Norway. Dermed tok han sin...
Belgias Dylan Teuns (BMC Racing Team) er favoritten til å vinne Arctic Race of Norway sammenlagt i år, men det var...
Arctic Morgendagens Helter-rittet arrangeres søndag 13. august i Tromsø. For femte gang arrangeres det...
På Europamesterskapet siste dag tok Alexander Kristoff gull for Norge i eliteklassen for menn. Det måtte photofinish...
NM Masters tempo ble avholdt for 74 påmeldte ryttere lørdag 8.juli i flotte omgivelser i Bodø. De yngste herreklassene...
Rasmus Tiller Fossum fra Lillehammer CK og Joker Icopal ble søndagens store overraskelse under NM fellesstart for menn...
Foto: tourdesfjords.no/Mario Stiehl Den store favoritten Edvald Boasson Hagen understreket sin dominans av Tour...