Femteplass til Skaarseth i Flandern

Anders Skaarseth ble nummer fem på U23 utgaven av Flandern Rundt lørdag. Irske Edward Dunbar vant rittet.

- Det ble et kult og hardt ritt. Vi var en liten gruppe på slutten, og der burde jeg blitt bedre. Jeg er derfor litt skuffet for min egen del, men det var bra kjørt av laget, sa Skaarseth selv etter rittet.

Skaarseth hadde en punktering midtveis i rittet og måtte bruke litt krefter for å komme tilbake til feltet. Flere av de andre norske hadde også uhell underveis.

- Jeg veltet i bunn av Kwaremont og måtte bruke mye krefter for å komme meg opp. Når jeg kom opp i feltet var jeg egentlig helt kokt. Jeg følte meg ganske bra, men det er såpass høyt nivå her at man må unngå uhell som det for å være helt i toppen, sa en skuffet Ole Forfang som endte på 21. plass.

- Stang ut

Landslagssjef Stig Kristiansen var ikke helt fornøyd etter alle småuhellene i dagens ritt.

- Dette var stang ut. Tre velt og flere punkteringer er ikke ideelt. Vi vet på forhånd at vi må prøve å komme oss unna, men det er vanskelig i et ritt som Flandern. Det var Ingen store uhell, men mange småuhell som gjorde at vi ikke fikk resultatet som vi drømte om.

- Vi er såpass bortskjemt og legger såpass mye i det at vi håper alltid på noe bedre. Nå er ikke 5. plass noen katastrofe, men vi håper alltid på pallen og ikke minst være nærmere seieren, sier Kristiansen.

- Det var gøy

Tobias Foss er inne i sitt andre år i U23 klassen. Han har tatt et steg siden i fjor og var med å prege rittet underveis.

- Jeg fikk kjørt litt aktivt på slutten og det var gøy. Det var morsomt å være med å prege rittet litt i dag, selv om jeg manglet det siste lille på slutten, oppsummerer Tobias Foss etter sin 40. plass.

Landslagsdebuten Erik Resell imponerte også med gode plasseringsevner og solid kjøring i dagens ritt.

- Jeg satt bra med over Muur.en og Kwaremont, og skulle følge med om det gikk noen i første halvdel av rittet. Inn i de avsluttende rundene fikk jeg en punktering og måtte slippe tetfeltet. Det var selvsagt litt surt, men jeg er ellers fornøyd med innsatsen, sa Resell.

Både Ludvik Aspelund Holstad og Rasmus Tiller var involvert i velt og kom seg aldri tilbake til teten. Rasmus fikk i tillegg tekniske problemer med sykkelen og måtte vente lenge før han fikk byttet til reservesykkelen.Morgendagens Helter landslaget U23 reiser neste helg til Nederland for å sykle ZLM tour som er neste ritt i Nations Cup(verdenscupen) U23.  

Komplette resultater

  • Landevei

Nyheter Landevei

August Jensen vant søndag femte og siste etappe i UCI 2.2-rittet Tour du Loir et Cher. Triumfen ble komplett da...
Emilie Moberg over mål. Foto: Anton Vos   Emilie Moberg (25) fra Hitec Products tok seieren på den siste...
Det ble en god norsk dag i juniorutgaven av Paris-Roubaix søndag med 5. plass til Jonas Iversen Hvideberg og tre...
  Nøyaktig 51 dager før starten av den femte utgaven av Tour des Fjords kunngjorde rittorganisasjonen de første...
Alexander Kristoff fikk endelig en etappeseier etter noen stang ut de siste dagene. På gårsdagens 1. etappe kom han...
Team Hitec Products Teamet kjørte et flott ritt i Womens World Tour (WWT) nummer 3 søndag da Vita Heine spurtet inn...
Alexander Kristoff tok en ny etappeseier i Tour of Oman i dag, og har nå seiere på 1. og 4. etappe. I tillegg fikk han...
Det blir spektakulære etapper og flott natur i årets Tour des Fjords, med start på første etappe langt inne i...
Styret i Norges Cykleforbund har tidligere tildelt Norgesmesterskapet i landeveissykling til Region Midt-Norge....
UCI har kommet med en fyldig veiledning i forhold til hvordan man skal oppføre seg i/på et motorkjøretøy som tilhører...