Fagerhaug, Johannesen, Engen og Siggerud seiret på dag to av NC Rye terrengsykkelfestival. | NCF

Fagerhaug, Johannesen, Engen og Siggerud seiret på dag to av NC Rye terrengsykkelfestival.

Fagerhaug, Johannesen, Engen og Siggerud seiret på dag to av NC Rye terrengsykkelfestival.

På dag to av Rye terrengsykkelfestival bød igjen på optimale forhold for sykkelritt med temperaturer godt opp mot 20 grad og knusktørre løyper på Langsetløkka. På programmet i dag sto fellesstart rundbane.

I K-junior tok Tuva Siggerud fra Soon CK tilbake trone etter å knepent ha blitt slått av Matrine Opsahl fra IF Frøy i går. Tuva dro tidlig i fra resten av jentene i K-junior, men Opsahl klarte å holde avstanden stabilt rundt 15 sek i godt over en runde. I mål derimot var Tuva suveren og tok en klar seier. På andre plass kom Opsahl drøye 2 og et halvt minutt bak. På tredjeplass fulgte Johanne Dahl Norland fra Sk Rye Sykkel.

Tobias Johannessen forsetter dominansen

I M-Junior var det et godt felt på startstreken som raskt ble skilt ut og gårsdagens vinner Tobias Johannessen fra Soon CK tok kommandoen fra start og fikk følge av Jørgen Anmarkrud fra Konnerud IL. Anmarkrud klarte ikke utover i løpet å følge Tobias Johannessen som dro ifra sakte men sikkert. I mål var han over minuttet foran Anmarkrud. På tredje plass som i går kom bror Anderas Halland Johannesen fra Soon CK.

Det var beinhardt, men det var bare å trøkke til. Veldig fornøyd med at jeg klarte å beholde ledertrøye, så nå skal jeg gjøre det jeg kan for å forsvare den i morgen, sier Johannessen

I K-Senior gikk seieren nok en gang til svenske Alexandra Engen fra Ghost Factory Racing Team. Elisabeth Sveum hadde lenge svensken innen rekkevidde, men tross for iherdig innsatt dro Engen lengre og lengre i fra. I mål var Engen drøyt halvminuttet foran Sveum i mål. På tredje plass et stykke bak de to fulgte nok en gang svenske i Linn Gustafzzon fra Team Ormsalva Athletic Club. I mål var hun litt over minuttet bak.

Overleggende Fagerhaug

I M-Senior et stort felt på startstreken. I det sterke internasjonale feltet var det knyttet stor spenning om de norske rytterne kunne hamle opp med de internasjonale rytterne. Etter 2 runder hadde det dannet seg en trio i front bestående av Mario Costa (Primaflor-Mondraker), Sebastian Fini (Danish National Team), og Luca Braidot (CS Carabinieri). Bak jaget Petter Fagerhaug (Lillehammer CK) for å få kontakt. Fagerhaug fikk etter hvert kontakt med de tre i front, før han ut dro ifra ut på tredje runden. Luken ble større og større på de siste rundene og det var lite de bak kunne gjøre med Fagerhaug. I mål var han et snaut minutt foran Fini og Costa som hadde en intens duell om andreplassen, men det var til slutt Fini som gikk seirene ut av den duellen med Costa like bak på en tredje plass.

Følte meg veldig bra. Det var ikke så varmt som det jeg hadde trodd. De tre jeg lå med kjørte ganske hardt i bakkene, i tillegg til at jeg fikk en side-punktering, så da fikk de en 15 sek luke. Jeg klarte derimot å kjøre de inn i de tekniske partiene. Så da dro jeg til i en utforkjøring og fikk de meterne jeg trengte, sier Fagerhaug.

K-Junior

1. Tuva Siggerud (Soon CK)

2. Martine Opsahl (IF Frøy)

3. Johanne Dahl Norland (Sk Rye Sykkel)

M-Junior

1. Tobias Johannessen (Soon CK)

2. Jørgen Anmarkrud (Konnerud IL Sykkel)

3. Anders Halland Johannessen (Soon CK)

K-Senior

1. Alexandra Engen (Ghost Factory Racing Team)

2. Elisabeth Sveum (SK Rye)

3. Linn Gustafzzon (Team Ormsalva Athletic Club)

M-Senior

1. Petter Fagerhaug (Lillehammer CK)

2. Sebastian Fini (Danish National Team)

3. Mario Costa (Primaflor-Mondraker)

 

Komplett resultatliste 

  • Terreng

Nyheter Terreng

Det ble en drømmeåpning for det norske terrenglandslaget i Sør Afrika i helgen. Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter...
Ti jenter/damer i alderen 13-50 år fra NCF Region Øst var på samling på Geilo i helgen for å trene sammen med Nina...
Krevende løype i Cairns Det ble et hardt ritt for Erik Hægstad i U23-klassen under årets VM i terreng rundbane....
Jørgen Anmarkrud under VM-rittet i Australia.   Det ble en del tekniske problemer for våre to juniorer som...
Petter Fagerhaug (20) leverte en kjempeprestasjon under det siste Worldcup rittet for sesongen i Val di Sole, Italia...
Maraton VM i Singen ble en flott opplevelse. Vi stilte med tre deltagere:  - Gunn-Rita Dahle Flesjå -...
Årets VM maraton går av stabelen syd i tyske Singen hvor det var EM i 2015. Den gangen ble Gunn Rita Dahle Flesjå...
Norsk terrengsykling er i framgang. Denne sesongen har vi så langt gjort store fremganger og vi er meget inspirert over...
Ja da har vi ankommet Albstadt i Tyskland. En mange årig arranggør av verdenscup, også VM arrangør i 2020. Reisen fra...
I helgen ble det arrangert Aktivitetslederkurs for jenter i Oslo, som er et praktisk kurs i det å være trener for yngre...