Enda mer krasj under VM MTB i Australia | NCF

Enda mer krasj under VM MTB i Australia

Lyspunkt med 25. plass til Erik Hægstad

Krevende løype i Cairns

Det ble et hardt ritt for Erik Hægstad i U23-klassen under årets VM i terreng rundbane. Hægstad fikk en dårlig start posisjon, men klarte å hente inn en del plasser underveis.

-Jeg fikk en ok start, men det var en krevende løype og det ble umulig å komme forbi i den lange bakken, sier Hægstad.
-Formen er bra og jeg klarte å ta innpå i de bredere, flate partiene. Dessverre fikk jeg en punktering og måtte ta det pent inn til mot mål med lite luft i dekkene, avslutter Erik.

Erik Hægstad endte på en 25. plass av de 66 som fullførte i U23-klassen. Det var Samuel Gaze fra New Zealand som ble verdensmester, foran Alan Hatherly fra Sør-Afrika og tyske Maximilian Brandl.

Petter Fagerhaug ute med skade

Etter en knallsesong for Petter Fagerhaug, var det store forhåpninger til 20-åringen fra Lillehammer under VM i Australia. Dessverre måtte han stå på sidelinjen under årets verdensmesterskap.

-Jeg var litt ivrig på trening for et par dager siden og gikk over styret, sier Fagerhaug. – Jeg ble kraftig forslått, men hadde håp om å kunne stille allikevel. Det går bra å sykle på landeveien, men det var dessverre helt umulig å sykle på sti med den skadede skulderen, sier en skuffet Petter.

Fagerhaug er allikevel full av motivasjon foran neste sesong, og har skumle planer om å kunne ta enda et steg videre i 2018.

Mamma ordner opp

-Det blir nok «mamma» Gunn-Rita Dahle Flesjå som må redde Norges ære i dette mesterskapet, sier Petter Fagerhaug med et smil.
-Hun har vært kokk for oss her nede, så «ungene» hennes får i seg riktig næring, sier Petter.

Det er bare å håpe at Gunn-Rita (44) slipper punkteringer når hun skal i ilden lørdag morgen lokal tid. Det har vært litt for mange av dem under dette mesterskapet. Samtidig er Gunn-Rita en garvet ringrev i gamet, og har alle sjanser til å lykkes om hun slipper de største tekniske utfordringene.

Resultater VM MTB U23

 

  • Terreng

Nyheter Terreng

Ti jenter/damer i alderen 13-50 år fra NCF Region Øst var på samling på Geilo i helgen for å trene sammen med Nina...
Krevende løype i Cairns Det ble et hardt ritt for Erik Hægstad i U23-klassen under årets VM i terreng rundbane....
Jørgen Anmarkrud under VM-rittet i Australia.   Det ble en del tekniske problemer for våre to juniorer som...
Petter Fagerhaug (20) leverte en kjempeprestasjon under det siste Worldcup rittet for sesongen i Val di Sole, Italia...
Maraton VM i Singen ble en flott opplevelse. Vi stilte med tre deltagere:  - Gunn-Rita Dahle Flesjå -...
Årets VM maraton går av stabelen syd i tyske Singen hvor det var EM i 2015. Den gangen ble Gunn Rita Dahle Flesjå...
Norsk terrengsykling er i framgang. Denne sesongen har vi så langt gjort store fremganger og vi er meget inspirert over...
Ja da har vi ankommet Albstadt i Tyskland. En mange årig arranggør av verdenscup, også VM arrangør i 2020. Reisen fra...
I helgen ble det arrangert Aktivitetslederkurs for jenter i Oslo, som er et praktisk kurs i det å være trener for yngre...
Norges Cykleforbund har laget en egen maksimalsats for startkontingenter i UCI ritt. Satsen gjelder for UCI ritt i...