Edvald vant 4. etappe i Tour des Fjords

Enda et steg nærmere sammenlagtseier

Foto: tourdesfjords.no/Jonathan Näckstrand

Edvald Boasson Hagen gjentok gårsdagens seier i dag på fjerde etappe av Tour des Fjords fra Stavanger til Sandnes (162 km). Boasson Hagen og hans lag Dimension Data dominerte feltet, og hjalp Norgesmesteren nærmere den gule trøyen gjennom et sent angrep i den siste klatringen med bare tre kilometer igjen.

Boasson Hagen hentet Torkil Veyhe (Den/ColoQuick-Cult) rett før målstreken. Veyhe fikk ikke betalt for sin sterke innsats etter å ha vært i brudd i 100 kilometer og prøvd å stikke av med 15 kilometer å gå. Veyhe berget nest beste plassen på podiet, mens Andrea Pasqualon (Ita/Wanty-Group Gobert) spurtet inn til til tredje. Norsk August Jensen kom på en sterk syvende, og leverte et nytt toppresultat på hjemmebanen til Team Coop.

"Da jeg kom til siste runde, hadde jeg fortsatt et minutt forsprang, så jeg trodde at jeg kanskje kunne vinne," sa nesten-vinneren Veyhe, som kanskje kunne se på Laksetrøya (mest aktive rytter) som en trøstepremie.

Van Gestel fortsatt i gult
Dries Van Gestel (Bel/Sport Vlaanderen-Baloise) beholder sin gule Uno-X-ledertrøye. 22-åringen kom inn med hovedfeltet, bare tre sekunder bak Boasson Hagen. Etter å ha fått ti bonussekunder som etappevinner og tre på spurten i Tananger, er Boasson Hagen bare fem sekunder bak belgieren i sammendraget før finalen på søndag.

Dries Van Gestel er fortsatt i ledelsen før sluttetappen, men forventer at Boasson Hagen overtar den gule trøya på den siste dagen. "Edvald demonstrerte igjen i dag at han er veldig sterk. Jeg er glad for at jeg kunne komme inn i den første gruppen, og teamet mitt gjorde en veldig god jobb på å holde meg der. Hvis Edvald vinner i morgen, tar han ti nye bonus-sekunder, og det er ingenting jeg kan gjøre med det, uten å være fornøyd med min innsats her i Norge. "

Dimension Data legger tilrette for Boasson Hagen
Solskinn og temperaturer midt på 20-tallet møtte syklistene på deres runde fra Stavanger langs kysten og gjennom det vakre landskapet Jæren til Ålgård, Hommersåk og Sandnes. Et brudd med tre ryttere gikk tidlig i løpet, bestående av Veyhe, Kevin Van Melsen (Bel/Wanty-Groupe Gobert) og Gijs Van Hoecke (Bel/LottoNL-Jumbo). Gruppen fikk raskt mer enn fem minutter på hovedfeltet, og satte Veyhe inn som den virtuelle lederen av løpet. Da rittet gikk inn i de to siste runder på den lokale ØsterHus-kretsen i Sandnes, angrep Veyhe og forlot sine tidligere bruddkamerater. Dimension Data satte press på et hardt arbeidende Sport Vlaanderen-Balois lag, med Serge Pauwels (Bel) som satte inn et sterkt angrep. Da gruppen rundt Van Gestel endelig ble hentet, satte Boasson Hagen inn et uimotståelig angrep siste gangen opp bakken med 20% stigning. Veyhe kjempet en heroisk kamp de siste kilometerne, og gikk for etappeseier, men Boasson Hagen avsluttet for sterkt og slo ham på målstreken.

Tour des Fjords avsluttes i morgen med den tradisjonelle etappen fra Hinna Park til Stavanger (163 km). Kampen om gult vil bli avgjort i den infame Sørmarksbakken som rytterne må klatre opp tre ganger før vi har en vinner på Vågen i Stavanger.

 

  • Landevei

Nyheter Landevei

14. august satte Iver Johan Knotten (Tønsberg CK/Joker Icopal) ny norsk rekord for menn senior på 30 km tempo....
(13. august 2017) Dylan Teuns (BMC Racing Team) ble verdig vinner av den siste etappen og sammenlagtseieren da han...
August Jensen (Team Coop), den eneste nordnorske rytteren i Arctic Race of Norway, vant i dag den tredje etappen i...
Alexander Kristoff innfridde favorittstempelet og vant den andre etappen i Arctic Race of Norway. Dermed tok han sin...
Belgias Dylan Teuns (BMC Racing Team) er favoritten til å vinne Arctic Race of Norway sammenlagt i år, men det var...
Arctic Morgendagens Helter-rittet arrangeres søndag 13. august i Tromsø. For femte gang arrangeres det...
På Europamesterskapet siste dag tok Alexander Kristoff gull for Norge i eliteklassen for menn. Det måtte photofinish...
NM Masters tempo ble avholdt for 74 påmeldte ryttere lørdag 8.juli i flotte omgivelser i Bodø. De yngste herreklassene...
Rasmus Tiller Fossum fra Lillehammer CK og Joker Icopal ble søndagens store overraskelse under NM fellesstart for menn...
Foto: tourdesfjords.no/Mario Stiehl Den store favoritten Edvald Boasson Hagen understreket sin dominans av Tour...