Edvald Boasson Hagen og Lars Boom til Tour des Fjords | NCF

Edvald Boasson Hagen og Lars Boom til Tour des Fjords

To uker til det braker løs

To uker før starten av Tour des Fjords leverte lagene inn sine foreløpige uttak. Toppnavnene på denne bruttolisten er Norgesmester Edvald Boasson Hagen og den nederlandske Tour de France-etappevinneren Lars Boom.

Lagene kan fortsatt endres frem til dagen før rittet starter i Sogn og Fjordane 24. mai. Startlisten som foreligger nå er toppet av den norske stjernen Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), som dermed kan følge i fotsporet til fjorårets vinner Alexander Kristoff. For to år siden kom Boasson Hagen på en syvende plass sammenlagt og vant den siste etappen. Det har så langt vært hans eneste deltakelse i Tour des Fjords. Han skal blant annet få støtte av Mark Cavendishs siste opptrekker, Mark Renshaw, som sykler sitt første ritt etter en skade i Scheldeprijs tidlig i april.

En av Hagens utfordrere er den nederlandske Tour de France-etappevinneren og tidligere cyclo-cross verdensmester Lars Boom, som begynner sine forberedelser til Tour de France her i Norge. Laget til Lotto NL-Jumbo omfatter også det norske talentet Amund Grøndahl Jansen, som er i sin første sesong med det nederlandske topplaget. I år har 23-åringen allerede deltatt i både Flandern rundt og Paris-Roubaix og skal være lagets utpekte sprinter som sikter på etappeseier.

En annen sterk rytter fra Nederland med ambisjoner sammenlagt er Pieter Weening (Roompot), tidligere Tour de France- og Giro d'Italia-etappevinner og vinner i Tour of Norway 2016. Den belgiske talentfabrikken Sport Vlaanderen-Baloise kommer med den nasjonale mesteren fra 2015, Preben Van Hecke, mens Veranda's Willems satser på sprintferdighetene til Aidis Kruopis, overraskende etappevinner i Tour of Norway 2012. Utenom Boasson Hagen er der kun én annen rytter på startlisten som har vunnet en etappe i Tour des Fjords før, belgieren Jerome Baugnies (Wanty-Groupe Gobert): I 2014 slo 30-åringen både Alexander Kristoff og Sondre Holst Enger i en spurt på den første etappen fra Bergen til Ulvik. Også to sterke danske ryttere er med i år: Team VeloConcept kommer med det 22 år gamle talentet Kasper Asgreen, vinner av årets GP Viborg, mens Riwal Platform satser på veteranen Chris Anker Sørensen, etappevinner i Giro d'Italia og 14. sammenlagt i Tour de France 2012.

Rittet er mer åpent enn noensinne
De fem norske kontinentallagene stiller selvsagt med sine sterkeste ryttere: Fjorårets Tour de France-deltaker Vegard Breen og tidligere WorldTour-rytter Kristoffer Skjerping leder laget til Joker Icopal. Team Coop, som har hjemmebase i Sandnes, rett ved målstreken på den fjerde etappen, kommer med Fredrik Strand Galta og August Jensen (fjerdeplass i Ringerike Grand Prix siste helg).

Rittleder Roy Hegreberg forventer et åpent løp og noen overraskelser for de norske tilskuerne: "Som det ser ut nå er Edvald Boasson Hagen mannen som må slås. Men det vil bli en tøff kamp, og jeg tror vi vil se noen andre sterke, unge norske ryttere som tar sjansen foran et internasjonalt publikum. Rittet i år er mer åpent enn noensinne. Dette vil by på en spennende konkurranse på en løype som fremmer offensiv kjøring."

Den femte utgaven av Tour des Fjords starter onsdag 24. mai i Balestrand og avsluttes 28. mai i Stavanger. 19 lag er bekreftet så langt. Ytterligere ett WorldTour-lag skal bekreftes neste uke. En siste plass er i tillegg fortsatt forbeholdt det norske landslaget. «Det er fortsatt vårt mål å kunne vise publikum så mange norske profiler som mulig, og vi jobber hardt med dette så lenge der ennå finnes muligheter», sier Hegreberg.

  • Landevei

Nyheter Landevei

Alexander Kristoff tok sin andre etappeseier for sesongen onsdag 21. februar, på den første etappen i World Tour rittet...
Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. mai. Torsdag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo. 1....
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Det har vært et fantastisk VM i Bergen, noen mener det er det beste mesterskapet som har blitt gjennomført noensinne....
Peter Sagan gjorde det igjen. For tredje året på rad tok han verdenmestertittelen for Slovakia. Søndagens VM-ritt for...
Chantal Blaak vant det historisk lange rittet for kvinner elite med et enormt støt 8 kilometer før mål. Skrevet av...
Skrevet av Tobias Dahlberg Carlsson/Kristian Arnesen Strømshoved – Jeg visste at formen var bra og jeg ville vise...
Marseillaisen runget over Torgalmenningen da Benoit Cosnefroy fra Frankrike tok gull på herrenes U23 fellesstart....
Elena Pirrone støtet fra nedover, kjørte siste runden solo og kunne tilslutt juble for nok en VM-tittel. Skrevet av...
Knuste både forhåndsfavoritt Chris Froome og fjorårets verdensmester Tony Martin. Med Tour de France stemning opp...