Dylan Teuns tok 1. etappe i Arctic Race

August Jensen på andreplass

Belgias Dylan Teuns (BMC Racing Team) er favoritten til å vinne Arctic Race of Norway sammenlagt i år, men det var likevel en overraskelse at han tok ledelsen i rittet allerede etter første etappe. Teuns forutså en samlet avslutning, og stakk fra feltet kun kort tid før målstreken. Dagens favoritt Alexander Kristoff kom på sjuende plass, men er bare to sekunder bak tetplassen. Den nybakte Europamesteren forventes å slå hardt tilbake på asfalten på Bardufoss flyplass i andre etappe.   

Den østeriske veteranen Bernhard Eisel (Dimension Data) gikk alene da det gjensto 120 km av etappen, men ble til slutt hentet av Jon Sæverås Breivold (Team FixIT.no), Daniel Diaz (Delko Marseille-Provence KTM) og Øivind Lukkedahl (Team Coop). Den tidligere sprinteren klarte likevel å ta klatrepremien og bli den første kongen av fjellene i Arctic Race of Norway 2017. Katusha-Alpecin gjorde det meste av jobben i feltet og avstanden til teten var aldri mer 4 minutter og 35 sekunder.
 
Grosu-Grivko-Grellier: 3G-nettverket   
Et motangrep satte en stopper for bruddet med 25 km igjen. Eduard-Michael Grosu (Nippo-Vini Fantini) befant seg alene i ledelsen etter dette, men alle var samlet igjen 13 km før slutten. Christophe Masson (WB-Veranclassic) og Andreï Grivko (Astana) var de neste til å angripe. De passerte målområdet med bare noen sekunders ledelse før den siste sløyfen på 10,5 km. Deretter tok Fabien Grellier (Direct Energie) over ledelsen ved  Skistua-bakken. Han ble hentet med 4 km igjen. Deretter punkterte 2015-vinneren Rein Taaramäe (Katusha-Alpecin), noe som satte ham ut av seierskampen for denne etappen. Trond Trondsen (Sparebanken Sør) og Anders Skaarseth (Joker-Icopal) var blant de mest motiverte kontinentale rytterne fra start til mål.   
 
Sjette seier på tre uker for Dylan Teuns   
Favoritten Dylan Teuns (BMC) benyttet seg av den korte stigningen 2 km før mål for å bli kvitt sprinterne, og bruddet skapte sprekk i feltet. Han klarte å opprettholde ledelsen helt inn og innkasserte seieren foran hjemmehåpet August Jensen (Team Coop), den eneste procyklisten fra Nord-Norge. Rytteren fra Bodø fikk sitt beste resultat i Arctic Race i dagens etappe, etter å ha blitt kronet fjellkongen to ganger tidligere (i 2014 og 2015). Etter å ha tatt fem seire de siste tre ukene (Tour de Wallonie og Tour de Pologne), fortsatte Teuns seiersrekken og starter nå etappe to med en ledelse på seks sekunder over Jensen og tolv sekunder over Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin), som ble nummer sju.  
 
– Det er fortsatt litt overraskende å vinne i dag. I de siste 5 km fulgte jeg bare de beste rytterne i feltet. Jeg gjorde ikke noe før jeg fant det rette øyeblikket mot slutten. Da jeg så at jeg fikk en luke, satset jeg alt på å gå helt inn, sier Dylan Teuns.

– Det er en god følelse å vinne den første etappen av rittet, for de neste tre dagene vil bli vanskelige. I morgen er det sprinternes dag, den blir vanskelig å kontrollere. Vi vil gjøre vårt beste for å forsvare ledelsen til slutten av Arctic Race, sier Teuns.

Resultater og info HER

 

  • Landevei

Nyheter Landevei

Europamesteren Ellen Van Dijk fra Team Sunweb slo sin tidligere lagvenninne Marianne Vos (WM3) med knappe 0,64 sekunder...
14. august satte Iver Johan Knotten (Tønsberg CK/Joker Icopal) ny norsk rekord for menn senior på 30 km tempo....
(13. august 2017) Dylan Teuns (BMC Racing Team) ble verdig vinner av den siste etappen og sammenlagtseieren da han...
August Jensen (Team Coop), den eneste nordnorske rytteren i Arctic Race of Norway, vant i dag den tredje etappen i...
Alexander Kristoff innfridde favorittstempelet og vant den andre etappen i Arctic Race of Norway. Dermed tok han sin...
Belgias Dylan Teuns (BMC Racing Team) er favoritten til å vinne Arctic Race of Norway sammenlagt i år, men det var...
Arctic Morgendagens Helter-rittet arrangeres søndag 13. august i Tromsø. For femte gang arrangeres det...
På Europamesterskapet siste dag tok Alexander Kristoff gull for Norge i eliteklassen for menn. Det måtte photofinish...
NM Masters tempo ble avholdt for 74 påmeldte ryttere lørdag 8.juli i flotte omgivelser i Bodø. De yngste herreklassene...
Rasmus Tiller Fossum fra Lillehammer CK og Joker Icopal ble søndagens store overraskelse under NM fellesstart for menn...