Boasson Hagen triumferer på Karmøy | NCF

Boasson Hagen triumferer på Karmøy

Vinner 3. etappe av Tour des Fjords

Foto: tourdesfjords.no/Szymon Gruchalski

Den norske favoritten Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) er vinneren av tredje etappe av Tour des Fjords i Kopervik på Karmøy. Etter å ha blitt slått med bare tre sekunder i går, slo den 30 år gamle norgesmesteren nederlenderen Lars Boom (LottoNL-Jumbo) og sin landsmann August Jensen (Team Coop) i en tett spurt.

Uno-X-ledertrøya forblir hos belgiske Dries van Gestel (Sport Vlaanderen-Balois), med Boasson Hagen 21 sekunder bak. Santander-klatretrøya er hos Manzana-Postbon-rytteren Wilmar Paredes (Col) som ervet den etter frafallet til Jonathan Lastra (Caja Rural). Boasson Hagen leder også Coop-poengkonkurransen.

"Det føles flott å ta denne seieren", kommenterte Boasson Hagen etter hans andre Tour des Fjords-etappeseier etter å ha vunnet i Stavanger i 2015. "Finalen var veldig rask og hektisk, men vårt lag hadde alt under kontroll fra starten og kontrollerte bruddet. På de neste etappene vil det være viktig å hente hvert sekund jeg kan med tanke på sammenlagtplasseringen. "

Mannen i den gule Uno-X-ledertrøya, Dries Van Gestel, ser frem til å kjempe mot Edvald Boasson Hagen på de to siste etappene rundt Stavanger og Sandnes, men ser Boasson Hagen som den klare favoritten. "Edvald er åpenbart min største bekymring, og han vil bli enda sterkere de neste to dagene. Jeg vil prøve mitt beste for å beholde trøya, men hvis du slåss mot en sterk Edvald Boasson Hagen, må du være fornøyd med restene. "

En finale perfekt for spurtere
Denne tredje etappen førte rytterne forbi imponerende fosser og majestetiske fjorder fra Odda i Hardanger til Karmøy (180 km). Kort tid etter den første lange klatringen opp til Skare ble det dannet et brudd: Jakub Kaczmarek (Pol/CCC Sprandi), Isac Lundgren (Swe/Tre Berg), Krists Neilands (Lat/Cycling Academy) og Jon Irrisari (Esp/Caja Rural) ble holdt på kontrollert avstand av hovedfeltet og hadde på det meste litt over fire minutter. Gruppen, som en stund også fikk selskap av Nick Van der Lijke (Ned/Roompot), tok seg av klatrepoengene på Fikse og spurtene på Etne, Nedre Vats og til slutt Karmsund bro, som forbinder øya Karmøy med fastlandet.

Lagene til favorittene i hovedfeltet fungerte bra sammen og hentet bruddet på avslutningsrunden på Karmøy med perfekt opplegg for en massespurt. Boasson Hagen utnyttet opptrekket til Boom, og slo til slutt nederlenderen og norske Jensen foran et entusiastisk publikum på kaia i Kopervik.

Den nest siste etappen av Tour des Fjords starter i morgen i Stavanger med mål etter 162 kilometer i Sandnes. Etappen avsluttes med den lokale Østerhus-runden med den korte, men svært bratte klatringen Bakken, som innbyr til sent angrep og setter Van Gestels gule trøye i fare. Tour des Fjords avsluttes på søndag i Stavanger.


Foto: tourdesfjords.no/Mario Stiehl

 

  • Landevei

Nyheter Landevei

Alexander Kristoff tok sin andre etappeseier for sesongen onsdag 21. februar, på den første etappen i World Tour rittet...
Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. mai. Torsdag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo. 1....
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Det har vært et fantastisk VM i Bergen, noen mener det er det beste mesterskapet som har blitt gjennomført noensinne....
Peter Sagan gjorde det igjen. For tredje året på rad tok han verdenmestertittelen for Slovakia. Søndagens VM-ritt for...
Chantal Blaak vant det historisk lange rittet for kvinner elite med et enormt støt 8 kilometer før mål. Skrevet av...
Skrevet av Tobias Dahlberg Carlsson/Kristian Arnesen Strømshoved – Jeg visste at formen var bra og jeg ville vise...
Marseillaisen runget over Torgalmenningen da Benoit Cosnefroy fra Frankrike tok gull på herrenes U23 fellesstart....
Elena Pirrone støtet fra nedover, kjørte siste runden solo og kunne tilslutt juble for nok en VM-tittel. Skrevet av...
Knuste både forhåndsfavoritt Chris Froome og fjorårets verdensmester Tony Martin. Med Tour de France stemning opp...