Boasson Hagen triumferer på Karmøy

Vinner 3. etappe av Tour des Fjords

Foto: tourdesfjords.no/Szymon Gruchalski

Den norske favoritten Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) er vinneren av tredje etappe av Tour des Fjords i Kopervik på Karmøy. Etter å ha blitt slått med bare tre sekunder i går, slo den 30 år gamle norgesmesteren nederlenderen Lars Boom (LottoNL-Jumbo) og sin landsmann August Jensen (Team Coop) i en tett spurt.

Uno-X-ledertrøya forblir hos belgiske Dries van Gestel (Sport Vlaanderen-Balois), med Boasson Hagen 21 sekunder bak. Santander-klatretrøya er hos Manzana-Postbon-rytteren Wilmar Paredes (Col) som ervet den etter frafallet til Jonathan Lastra (Caja Rural). Boasson Hagen leder også Coop-poengkonkurransen.

"Det føles flott å ta denne seieren", kommenterte Boasson Hagen etter hans andre Tour des Fjords-etappeseier etter å ha vunnet i Stavanger i 2015. "Finalen var veldig rask og hektisk, men vårt lag hadde alt under kontroll fra starten og kontrollerte bruddet. På de neste etappene vil det være viktig å hente hvert sekund jeg kan med tanke på sammenlagtplasseringen. "

Mannen i den gule Uno-X-ledertrøya, Dries Van Gestel, ser frem til å kjempe mot Edvald Boasson Hagen på de to siste etappene rundt Stavanger og Sandnes, men ser Boasson Hagen som den klare favoritten. "Edvald er åpenbart min største bekymring, og han vil bli enda sterkere de neste to dagene. Jeg vil prøve mitt beste for å beholde trøya, men hvis du slåss mot en sterk Edvald Boasson Hagen, må du være fornøyd med restene. "

En finale perfekt for spurtere
Denne tredje etappen førte rytterne forbi imponerende fosser og majestetiske fjorder fra Odda i Hardanger til Karmøy (180 km). Kort tid etter den første lange klatringen opp til Skare ble det dannet et brudd: Jakub Kaczmarek (Pol/CCC Sprandi), Isac Lundgren (Swe/Tre Berg), Krists Neilands (Lat/Cycling Academy) og Jon Irrisari (Esp/Caja Rural) ble holdt på kontrollert avstand av hovedfeltet og hadde på det meste litt over fire minutter. Gruppen, som en stund også fikk selskap av Nick Van der Lijke (Ned/Roompot), tok seg av klatrepoengene på Fikse og spurtene på Etne, Nedre Vats og til slutt Karmsund bro, som forbinder øya Karmøy med fastlandet.

Lagene til favorittene i hovedfeltet fungerte bra sammen og hentet bruddet på avslutningsrunden på Karmøy med perfekt opplegg for en massespurt. Boasson Hagen utnyttet opptrekket til Boom, og slo til slutt nederlenderen og norske Jensen foran et entusiastisk publikum på kaia i Kopervik.

Den nest siste etappen av Tour des Fjords starter i morgen i Stavanger med mål etter 162 kilometer i Sandnes. Etappen avsluttes med den lokale Østerhus-runden med den korte, men svært bratte klatringen Bakken, som innbyr til sent angrep og setter Van Gestels gule trøye i fare. Tour des Fjords avsluttes på søndag i Stavanger.


Foto: tourdesfjords.no/Mario Stiehl

 

  • Landevei

Nyheter Landevei

Foto: tourdesfjords.no/Mario Stiehl Den store favoritten Edvald Boasson Hagen understreket sin dominans av Tour...
Foto: tourdesfjords.no/Jonathan Näckstrand Edvald Boasson Hagen gjentok gårsdagens seier i dag på fjerde etappe av...
Foto: tourdesfjords.no/Szymon Gruchalski Den norske favoritten Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) er vinneren av...
Foto: tourdesfjords.no/Szymon Gruchalski   Den andre etappen av Tour des Fjords fra Brekke i Gulen til...
Foto: tourdesfjords.no/Mario Stiehl Overraskelsesmann vinner åpningsetappen av Tour des Fjords Dries van Gestel...
Norge leder fortsatt UCI Nations Cup etter 2. plass sammenlagt i Trophée Centre Morbihan ved Andreas Leknessund. Han...
Den siste og 5.etappen av Tour of Norway, som gikk fra Moss til Oslo i dag, ble uhyre spennende. 13 km før mål, sklir...
Edvald Boasson Hagen vant 1. etappe av Tour of Norway mellom Hønefoss og Asker på selveste nasjonaldagen og 30-års...
Emilie Moberg (Hitec Products) fra Halden, tok seieren både på 1. og 3. etappe i Tour of Zhoushan Island denne uken....
To uker før starten av Tour des Fjords leverte lagene inn sine foreløpige uttak. Toppnavnene på denne bruttolisten er...