BMX samling i Sandnes

Landslag og rekrutter fikk testet formen

For andre gang i år ble det arrangert samling for landslag og rekrutter, også denne gangen i Sandnes, helgen 4.-6. november.
 

Med noen frafall talte vi 13 utøvere og 2 trenere i Kim-Erik Larsen og Sebastian Kartfjord. Samlingen var veldig lik den forrige, men med enda mer tester. Man kan ikke direkte sammenligne februar samlingen og denne, da man i februar har startet sesongforberedende trening, mens man i november er inne i en typisk mengde periode.  Dette er likevel stort sett unge utøvere, så de skal ha en viss fremgang siden februar.

Fredag ble de testet i styrkerommet og på spenstmatte. Vi kjørte følgende tester:

Knebøy Dyp
Frivending
Markløft
Benkpress

Spensttester:
Hopp med svikt
Hopp uten svikt (Bosco matte)
Stille lengde

Lørdag startet med sprinttester inne i Sandneshallen. Her får vi like forhold året rundt og svært sammenlignbare tider. Vi tester 10, 30 og 50m sprint fra 0.
Alle ble også testet på Wattbike i en 6s watttest, dette er veldig interessante tall å sammenligne med f.eks sprinttidene.
Etter sprintene holdt Kim-Erik og Sebastian et kort foredrag om aktuelle temaer rundt trening og kosthold.

Økt nummer 2 på lørdag var starter på Sandnes BMX bane. Også her fikk vi gjort tidtaking og flere tall å knuse. Vi avsluttet lørdagen med en bedre middag i Sandnes sentrum.

Søndag ble mer treningsdag enn testdag. Noen fikk kjørt Wingate på Wattbike etterfulgt av baneøkt på Supercrossbanen på Sviland. Vi kunne ikke bedt om bedre forhold og fikk en veldig god siste økt der ute., sammen med litt repetisjon av oppvarmingsrutiner fra dagen før.

Vi ser fortsatt gevinsten av å samles på denne måten og det å ha en hel helg å gi input på har utøverne noe igjen for. Alle testresultatene er gull verdt både i treningsplanlegging og evaluering av hver enkelt kapasitet. I tillegg begynner vi å få en mengde tall som kommer godt med i Arbeidskrav og Utviklingstrapp for BMX. Vi savner likevel en helg der vi får kjørt gjennom mer trening enn bare testing, så det er noe vi må se på i fremtiden.

 

Landslagstrener
Sebastian Kartfjord

 

 

  • BMX

Nyheter BMX

De to første rundene i NorgesCupen BMX ble gjennomført i helgen. Lørdag var det duket for NC 1 på Gressvik-banen, og på...
Helgen 16.-18. juni inntar Europaeliten i BMX Sandnes. De to siste og avgjørende EM-rundene skal i 2017 arrangeres på...
  NCF tar idag ut følgende ryttere til å representere Landslaget i BMX for 2017:   Tore Navrestad -...
For andre gang i år ble det arrangert samling for landslag og rekrutter, også denne gangen i Sandnes, helgen 4.-6....
Det er nå satt opp to kurs i Trener 1 - teori, og et praksiskurs: 22.-23. oktober, Bærum - praksiskurs for Trener 1...
Norges Cykleforbund (NCF) ønsker å få flere jenter til å sykle. NCF har startet opp med et prosjekt som kalles "Jenter...
Tore Navrestad (20) endte på sjetteplass i sin pulje, der de fire beste kommer videre til seminfinalen. I første...
Råde BMX Arena har offisiell åpning lørdag 27.august kl. 11.15 i Råde Idrettspark. Her snakker vi om en av de...
Hege Haga Idsøe - Nordisk mester i kvinner elite   Nordisk mesterskap i BMX ble for første gang avholdt i...
EM i Italia ble arrangert andre helgen i juli. Det var over 35 grader og ingen vind - og det ble tunge forhold for...