Bakketrøye og sterk sammenlagtplassering | NCF

Bakketrøye og sterk sammenlagtplassering

Vita Heine på pallen som vinner av klatretrøya i Lotto Belgium Tour.

Kvinnelandslaget viste gryende VM-form under etapperittet Lotto Belgium Tour som ble avsluttet i dag. Vita Heine sikret seg bakketrøya i rittet, mens førsteårssenior Susanne Andersen endte på en sterk 14. plass sammenlagt.

- Det har gått veldig bra. Vi klarte å forsvare bakketrøya som også var målet før den siste etappen. Vita gikk i brudd umiddelbart og tok den første bakkespurten. Bruddet ble etter hvert hentet, og en ny gruppe med 10 ryttere gikk av gårde. Her var Emilie med og tok mange poeng på bakkespurtene for å hjelpe Vita, rapporterer landslagsleder Carl Erik Pedersen.

Heine og Andersen i finalen

Kathrine Aalerud fikk dessverre teknisk trøbbel i et parti der følgebilen ikke fikk kjøre, og var borte før dagens etappe ble avgjort.

- Gruppa til Emilie Moberg ble hentet inn i Muur Geraardsbergen første gang, og etter hardkjør i bakken ble feltet splittet opp i tre grupper hvor vi hadde Susanne, Emilie, Vita og Stine med i første gruppe. Opp Muren for andre gang splittet gruppa seg igjen og vi hadde med både Susanne og Vita i en gruppe 2, sier Pedersen.

- Veldig sterkt

Foran lå det to ryttere som holdt unna helt til mål, mens gruppen til Vita og Susanne var forholdsvis samlet inn mot mål.

- I en tøff motbakkefinish endte Susanne som nummer 12 og Vita like bak på 15. plass. Det var sterkt av begge å være med såpass langt fremme i en tøff avslutning som dette. Ellers må jeg trekke frem en veldig god laginnsats gjennom hele rittet. Det gode samarbeidet gjorde det mulig å sikre både bakketrøye og såpass gode etappeplasseringer som vi har hatt. I tillegg ble Susanne nummer 14. sammenlagt, noe som er veldig sterkt av en førsteårssenior i en slik type løype, sier Carl Erik Pedersen. 

Emilie Moberg sto for den beste etappeplasseringen i rittet med gårsdagens 5. plass. Ingrid Moe startet ikke dagens etappe etter at hun var involvert i flere velt på etappe 1 og etappe 2.

Resultater fra etappe 3.

Sammenlagtresultater Lotto Belgium Tour

  • Landevei

Nyheter Landevei

Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. mai. Torsdag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo. 1....
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Det har vært et fantastisk VM i Bergen, noen mener det er det beste mesterskapet som har blitt gjennomført noensinne....
Peter Sagan gjorde det igjen. For tredje året på rad tok han verdenmestertittelen for Slovakia. Søndagens VM-ritt for...
Chantal Blaak vant det historisk lange rittet for kvinner elite med et enormt støt 8 kilometer før mål. Skrevet av...
Skrevet av Tobias Dahlberg Carlsson/Kristian Arnesen Strømshoved – Jeg visste at formen var bra og jeg ville vise...
Marseillaisen runget over Torgalmenningen da Benoit Cosnefroy fra Frankrike tok gull på herrenes U23 fellesstart....
Elena Pirrone støtet fra nedover, kjørte siste runden solo og kunne tilslutt juble for nok en VM-tittel. Skrevet av...
Knuste både forhåndsfavoritt Chris Froome og fjorårets verdensmester Tony Martin. Med Tour de France stemning opp...
Vår beste rytter på tempoen, Vita Heine. Annemiek van Vleuten har kjempet en hard kamp for å komme tilbake til...