Bakketrøye og sterk sammenlagtplassering

Vita Heine på pallen som vinner av klatretrøya i Lotto Belgium Tour.

Kvinnelandslaget viste gryende VM-form under etapperittet Lotto Belgium Tour som ble avsluttet i dag. Vita Heine sikret seg bakketrøya i rittet, mens førsteårssenior Susanne Andersen endte på en sterk 14. plass sammenlagt.

- Det har gått veldig bra. Vi klarte å forsvare bakketrøya som også var målet før den siste etappen. Vita gikk i brudd umiddelbart og tok den første bakkespurten. Bruddet ble etter hvert hentet, og en ny gruppe med 10 ryttere gikk av gårde. Her var Emilie med og tok mange poeng på bakkespurtene for å hjelpe Vita, rapporterer landslagsleder Carl Erik Pedersen.

Heine og Andersen i finalen

Kathrine Aalerud fikk dessverre teknisk trøbbel i et parti der følgebilen ikke fikk kjøre, og var borte før dagens etappe ble avgjort.

- Gruppa til Emilie Moberg ble hentet inn i Muur Geraardsbergen første gang, og etter hardkjør i bakken ble feltet splittet opp i tre grupper hvor vi hadde Susanne, Emilie, Vita og Stine med i første gruppe. Opp Muren for andre gang splittet gruppa seg igjen og vi hadde med både Susanne og Vita i en gruppe 2, sier Pedersen.

- Veldig sterkt

Foran lå det to ryttere som holdt unna helt til mål, mens gruppen til Vita og Susanne var forholdsvis samlet inn mot mål.

- I en tøff motbakkefinish endte Susanne som nummer 12 og Vita like bak på 15. plass. Det var sterkt av begge å være med såpass langt fremme i en tøff avslutning som dette. Ellers må jeg trekke frem en veldig god laginnsats gjennom hele rittet. Det gode samarbeidet gjorde det mulig å sikre både bakketrøye og såpass gode etappeplasseringer som vi har hatt. I tillegg ble Susanne nummer 14. sammenlagt, noe som er veldig sterkt av en førsteårssenior i en slik type løype, sier Carl Erik Pedersen. 

Emilie Moberg sto for den beste etappeplasseringen i rittet med gårsdagens 5. plass. Ingrid Moe startet ikke dagens etappe etter at hun var involvert i flere velt på etappe 1 og etappe 2.

Resultater fra etappe 3.

Sammenlagtresultater Lotto Belgium Tour

  • Landevei

Nyheter Landevei

Knuste både forhåndsfavoritt Chris Froome og fjorårets verdensmester Tony Martin. Med Tour de France stemning opp...
Vår beste rytter på tempoen, Vita Heine. Annemiek van Vleuten har kjempet en hard kamp for å komme tilbake til...
Andreas Leknessund var for favoritt å regne før tempoøvelsen for menn junior. Dessverre holdt det ikke helt inn for...
Mikkel Bjerg tok gullet på tempo for menn U23. Det er deilig å være dansk i Norge. Skrevet av Kristian Arnesen...
Martine Gjøs og Emelie Utvik under VM i Bergen.   Det ble en hard kamp mellom italienerne Alessia Vigilia og...
Sekundstrid da Team Sunweb tok gullet Team Sunweb var glade og overraskende vinnere av kvinnenes lagtempokonkurranse...
Søndag var det duket for VM fellesstart i Frankrike. Starten gikk ved katedralen i Albi, som forøvig er verdens største...
I dag leverte gutta på tempoen under VM Masters i Albi, Frankrike. Kåre Christoffersen fra Kristiansands CK kjørte inn...
DE TRE BESTE i Ladies Tour of Norway 2017: 1) Marianne Vos (WM3), 2) Megan Guarnier (Boels-Dolmans) og 3) Ellen Van...
Europamesteren Ellen Van Dijk fra Team Sunweb slo sin tidligere lagvenninne Marianne Vos (WM3) med knappe 0,64 sekunder...