August Jensen vant etappe og sammenlagt i UCI-ritt

Team Coop-Østerhus tok sin første seier i 2016

Team Coop-ØsterHus og August Jensen forsvarte ledertrøya på andre og siste etappe av UCI 2.2-rittet GP Liberty Seguros.

På den 187 kilometer lange andre og meget kuperte etappen måtte August Jensen og resten av Coop-ØsterHus-laget jobbe hardt for å holde konkurrentene på avstand. Underveis måtte flere lagkamerater imidlertid gi slipp, og til slutt var det bare Krister Hagen igjen til å hjelpe August Jensen.

De to leverte en formidabel innsats og kom til mål med den forreste gruppen, hvor Jensen ble nummer ni og Hagen nummer 14. Det var nok til å bevare førsteplassen i sammendraget for Jensen som dermed sikrede seg selv og laget en god porsjon ekstra UCI-poeng.

Neste uke venter det nye oppgaver for laget i Portugal. I dagene 16.-20. mars skal Team Coop-ØsterHus jakte nye triumfer i Volta ao Alentejo.

Årets første UCI-seier

August Jensen vant 1. etappe av det portugisiske etapperittet GP Liberty Seguros og sikret dermed sin og Team Coop-Østerhus’ første UCI-seier i 2016.

Allerede tidlig på dagens 154 km lange kuperte første etappe viste August Jensen at han var sterkt kjørende da han sikret seg den første av to innlagte bakkespurter. Inn mot mål var feltet redusert til bare rundt 60 ryttere, hvor Jensen var hurtigst.

- Det er perfekt. Årets første UCI-seier. Nå må vi hjem på hotellet og se litt på morgendagens etappe og få lagt en god plan, forteller en glad sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen fra Portugal.

Ellers ble dagens etappe dessverre preget av dårlig sikkerhet og mange farlige situasjoner. Det resulterte blant annet i en voldsom velt med over 40 ryttere involvert, hvoretter løpet ble nøytralisert en stund. Team Coop-ØsterHus hadde Krister Hagen med i velten, men heldigvis slapp han uten alvorlige skader.

GP Liberty Seguros avsluttes i morgen med en hard etappe på 187 km som blant annet inneholder en 12 km lang stigning ca. midtveis på etappen.
 

Med vennlig hilsen
Olav Aleksander Benjaminsen
 

  • Landevei
  • Region Sør

Nyheter Landevei

NM Masters tempo ble avholdt for 74 påmeldte ryttere lørdag 8.juli i flotte omgivelser i Bodø. De yngste herreklassene...
Rasmus Tiller Fossum fra Lillehammer CK og Joker Icopal ble søndagens store overraskelse under NM fellesstart for menn...
Foto: tourdesfjords.no/Mario Stiehl Den store favoritten Edvald Boasson Hagen understreket sin dominans av Tour...
Foto: tourdesfjords.no/Jonathan Näckstrand Edvald Boasson Hagen gjentok gårsdagens seier i dag på fjerde etappe av...
Foto: tourdesfjords.no/Szymon Gruchalski Den norske favoritten Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) er vinneren av...
Foto: tourdesfjords.no/Szymon Gruchalski   Den andre etappen av Tour des Fjords fra Brekke i Gulen til...
Foto: tourdesfjords.no/Mario Stiehl Overraskelsesmann vinner åpningsetappen av Tour des Fjords Dries van Gestel...
Norge leder fortsatt UCI Nations Cup etter 2. plass sammenlagt i Trophée Centre Morbihan ved Andreas Leknessund. Han...
Den siste og 5.etappen av Tour of Norway, som gikk fra Moss til Oslo i dag, ble uhyre spennende. 13 km før mål, sklir...
Edvald Boasson Hagen vant 1. etappe av Tour of Norway mellom Hønefoss og Asker på selveste nasjonaldagen og 30-års...