August Jensen vant etappe og sammenlagt i UCI-ritt | NCF

August Jensen vant etappe og sammenlagt i UCI-ritt

Team Coop-Østerhus tok sin første seier i 2016

Team Coop-ØsterHus og August Jensen forsvarte ledertrøya på andre og siste etappe av UCI 2.2-rittet GP Liberty Seguros.

På den 187 kilometer lange andre og meget kuperte etappen måtte August Jensen og resten av Coop-ØsterHus-laget jobbe hardt for å holde konkurrentene på avstand. Underveis måtte flere lagkamerater imidlertid gi slipp, og til slutt var det bare Krister Hagen igjen til å hjelpe August Jensen.

De to leverte en formidabel innsats og kom til mål med den forreste gruppen, hvor Jensen ble nummer ni og Hagen nummer 14. Det var nok til å bevare førsteplassen i sammendraget for Jensen som dermed sikrede seg selv og laget en god porsjon ekstra UCI-poeng.

Neste uke venter det nye oppgaver for laget i Portugal. I dagene 16.-20. mars skal Team Coop-ØsterHus jakte nye triumfer i Volta ao Alentejo.

Årets første UCI-seier

August Jensen vant 1. etappe av det portugisiske etapperittet GP Liberty Seguros og sikret dermed sin og Team Coop-Østerhus’ første UCI-seier i 2016.

Allerede tidlig på dagens 154 km lange kuperte første etappe viste August Jensen at han var sterkt kjørende da han sikret seg den første av to innlagte bakkespurter. Inn mot mål var feltet redusert til bare rundt 60 ryttere, hvor Jensen var hurtigst.

- Det er perfekt. Årets første UCI-seier. Nå må vi hjem på hotellet og se litt på morgendagens etappe og få lagt en god plan, forteller en glad sportsdirektør Olav Aleksander Benjaminsen fra Portugal.

Ellers ble dagens etappe dessverre preget av dårlig sikkerhet og mange farlige situasjoner. Det resulterte blant annet i en voldsom velt med over 40 ryttere involvert, hvoretter løpet ble nøytralisert en stund. Team Coop-ØsterHus hadde Krister Hagen med i velten, men heldigvis slapp han uten alvorlige skader.

GP Liberty Seguros avsluttes i morgen med en hard etappe på 187 km som blant annet inneholder en 12 km lang stigning ca. midtveis på etappen.
 

Med vennlig hilsen
Olav Aleksander Benjaminsen
 

  • Landevei
  • Region Sør

Nyheter Landevei

Alexander Kristoff tok sin første seier for sesongen i rittet Eschborn-Frankfurt 1. mai. Det var Kristoffs fjerde seier...
Foto: Håkon Mæland / MLandPicutures Neste ritt for juniorgutta på Morgendagens Helter landslaget er Paris-Roubaix 8....
Alexander Kristoff tok sin andre etappeseier for sesongen onsdag 21. februar, på den første etappen i World Tour rittet...
Årets utgave av Tour of Norway arrangeres 16.- 20. mai. Torsdag ble etappene lansert på en presentasjon i Oslo. 1....
(f.v.) President i A.S.O, Jean-Etienne Amaury; rittambassadør Thor Hushovd, forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og...
Det har vært et fantastisk VM i Bergen, noen mener det er det beste mesterskapet som har blitt gjennomført noensinne....
Peter Sagan gjorde det igjen. For tredje året på rad tok han verdenmestertittelen for Slovakia. Søndagens VM-ritt for...
Chantal Blaak vant det historisk lange rittet for kvinner elite med et enormt støt 8 kilometer før mål. Skrevet av...
Skrevet av Tobias Dahlberg Carlsson/Kristian Arnesen Strømshoved – Jeg visste at formen var bra og jeg ville vise...
Marseillaisen runget over Torgalmenningen da Benoit Cosnefroy fra Frankrike tok gull på herrenes U23 fellesstart....