Anita sanket 5 medaljer i Nordisk mesterskap

Flere gode resultater av de norske rytterne

Nordisk mesterskap på bane ble arrangert på Odensebanen i Danmark i helgen. Dette arrangementet har igjen kommet på agendaen på grunn av tålmodighet og målrettet arbeid av Grenutvalg Bane. Uten et fantastisk godt samarbeid med Odense Cykelklubb og Claus Rassmussen hadde det ikke vært mulig å få til. Det er nærmere 20 år siden vi sist hadde Nordisk mesterskap på bane.

Totalt var det nesten 90 deltagere på startreken. Alle nordiske nasjoner var representert, henholdsvis Finland, Sverige, Norge og Danmark. I tillegg var det med en rytter fra Hellas.

Landene som var representert med flest antall ryttere, var også de landene som har egne sykkelvelodromer, d.v.s. Sverige og Danmark. Finland har en utendørs bane, som er i relativt dårlig forfatning og trenger vedlikehold og renovering.

På Dag 2 (lørdag) i Nordisk banemesterskap ble det kjørt individuell forfølgelse, elimination, keirin og tempoløp. Søndag sto poengløp, 500m/1000m og parløp på programmet.
 

Nora Tveit kom øverst på pallen i klasse U17 i både Individuell forfølgelse, Elimination og Tempoløp. Gratulerer med flott innsats, Nora!

Anita Yvonne Stenberg kjørte inn til seier i nesten alle øvelser i helgen. I tillegg til å vinne Scratch og Sprint fredag, tok hun også seier i Elimination, Keirin og Tempoløp lørdag, og toppet det hele med seier i Poengløp søndag i klasse Damer Elite. I tillegg ble Ingrid Elisabeth Bagger Nordisk mester på 500m for Damer Elite, og hun tok også med seg to bronsemedaljer i hhv Keirin og Sprint. Vi skal huske på at hun er førsteårs senior, og vi ser nok mer til henne på pallen i fremtiden.

Søren Wærenskjold i juniorklassen (U19) ble Nordisk mester i Individuell forfølgelse foran svenske Gustav Johansson og danske Fredrik Thomsen. Han ble også vinner av Tempoløpet, og fikk med seg ytterligere to 2. plasser lørdag og søndag på hhv Keirin og 1000m. I tillegg fikk han siste pallplass i disiplinen Poengløp.

I klasse Herrer Elite, fikk Norge innkassert sølv i Keirin ved Jørgen Sneisen og bronse ved Aasmund Groven Lindtveit. Aasmund ble også nr. 2 på 1000m.

Til tross for at Norge hadde med relativt få deltakere, fikk vi bitt fra oss i Danmark mot land som tross alt har velodromer å trene på. Vi tør nesten ikke tenke på hvor gode vi blir når vi får opp anlegg i moderlandet wink


Ingrid Elisabeth Bagger øverst på pallen etter 500 m for Damer Elite.


Aasmund Groven Lindtveit med sølv på 1000m for Herrer Elite.

Alle resultater fra Nordisk Bane samlet

  • Bane

Nyheter Bane

Anita Stenberg endte på en fremragende 10 plass i Points Race på VM's siste dag. Det var et meget tøft felt som...
Anita Stenberg endte tilslutt på en fremragende 15 plass i Omnium - "banesyklingens mangekamp" - der det konkurreres i...
  Anita Stenberg kjørte inn til en meget god 16 plass i disiplinen Scratch Race i sin VM-debut på...
Anita Stenberg har igjen klatret på den internasjonale UCI rankingen - Track Women Elite. Anita har størst...
Anita Yvonne Stenberg (24) er tatt ut til bane-VM i Hong Kong 12-16. april. - Jeg har lenge drømt om et VM, så det...
I forbindelse med at Høgskolen i Innlandet, Lillehammer, Olympiatoppen Innlandet og Norges Cykleforbund har initiert et...
Nordisk mesterskap på bane ble arrangert på Odensebanen i Danmark i helgen. Dette arrangementet har igjen kommet på...
Fredagens Nordiske mesterskap på bane i Odense, endte i gullmedalje for Anita Yvonne Stenberg (IK Hero) i disiplinen...
Det vil bli arrangert et banekurs for kommissærer under Nordisk mesterskap i Odense 3.-5. februar, med deltakere fra...
For første gang på veldig mange år, blir det igjen arrangert Nordisk mesterskap på bane i 2017. Det er Danmark og...