Andre NorgesCup-ritt i sykkelkross i Skien | NCF

Andre NorgesCup-ritt i sykkelkross i Skien

Mohr, Syversen, Opsahl og Hem vant

Skien var sted for den andre NorgesCupen i Sykkelkross. I et skikkelig cx vær skulle rytterne i gjennom en 3 kilometer lang rundløype med en løypeforskjell på 15 meter. I runden ventet flere sandgroper, døsspiraler og gressbakker.

I K-Junior fikk Ingrid Mohr fra Stavanger SK tidlig en luke til Berit Nordsæter Resell fra TVK. Resell prøve å tette luken, men måtte se avstanden til Mohr øke runde for runde. Avstanden ut på siste runden var på over minuttet. Mohr tok med det seier foran Resell. Kun disse to stilte til start blant junior jentene.

- Det var gøy, jeg likte løypa veldig godt. Jeg liker når det blir litt teknisk, sier Mohr

I M-junior sto kampen mellom Preben Syversen fra Grenland SK, Erik Andre Lier Kristiansand CK og Mathias Skretteberg fra Fredrikstad SK. Disse fulgte hverandre tett gjennom store deler av løpet, men Skretteberg fall etter hvert av de to i front. Syversen og Lier fulgte hverandre tett, men med litt over en runde igjen fikk Syversen en luke som han holdt hele veien inn og tok seieren foran Lier. Lier tok med det over sammenlagt ledelsen i Norges Cupen. Tredjeplassen gikk til Skretteberg.

- Jeg hadde litt mer problemer over hindrene enn det Erik Andre Lier hadde, men jeg kom inn i en god flyt og klarte å dra fra han sakte, men sikkert og det holdt inn, så det var moro, sier Syversen.

I K-Senior fortsatte Martine Opsahl fra IF Frøy å dominere. Hun tok som under første Norges cupen i Spikkestad kommandoen fra start og hadde meget god kontroll hele løpet og var aldri truet i nevneverdig grad. Opsahl tok med det seieren foran Andrea Patricia Coucheron fra Bærum OCK. Kun disse to stilte til start i K-Senior.

- Det var moro. Tenkte ikke så mye på at det regnet. Det var bare å komme i gang så gikk det greit. Likte løypa veldig godt, selv om det ble veldig sleipt etter hvert, med det var bare moro, sier Opsahl.

I M-Senior sto det flere revansjelystne ryttere på startstreken som ønsket å vippe gårsdagens vinner Erik Nordsæter Resell (Lillehammer CK) ned fra tronen. Swix hardrock teamet tok kommandoen fra start og sørget for svært høy fart på de første rundene. Ole Hem og Fredrik Haraldseth fra Swix hardrock og Henrik Aalrust fra Asker CK kom tidlig i fra resten av feltet. Trioen spredde seg etter hvert ut med Ole Hem først med et par sekunder ned til Haraldseth og Aalrust. Hem kjørte det han hadde og det holdt til å ta seieren. Om andre plassen ble det en intens kamp. Aalrust virket å ha god kontroll, men skled og mistet kjede i spiralen. Det var alt Haraldseth trengte til å smette forbi og sikre dobbel seier til Swix teamet. Aalrust måtte ta til takke med tredjeplass. Andreplassen gjør også at Haraldseth overtar sammenlagt ledelsen i Norgescupen.

- Jeg hadde utur i går med at jeg fikk tekniske problemer på den første runden og fikk løpet ødelagt, så jeg var skikkelig revansjelysten i dag. Da jeg fikk luke var det bare å gønne på og det var utrolig deilig at det holdt helt inn. Så jeg er strålende fornøyd, sier Hem

K-junior

1) Mari Mohr (Stavanger SK)

2) Berit Nordsæter Resell (TVK)

M-junior

1) Preben Syversen (Grenland SK)

2) Erik Andre Lier (Kristiansand CK)

3) Mathias Skretteberg (Fredrikstad SK)

K-senior

1) Matine Opsahl (IF Frøy)

2) Andrea Patricia Coucheron (Bærum OCK)

M-senior

1) Ole Hem (Team Swix Hard Rock /Romeriksåsen SK)

2) Fredrik Haraldseth (Team Swix Hard Rock/Bærum OCK)

3) Håkon Lunder Aalrust (Asker SK)

Komplette resultater 

  • Syklekross

Nyheter Syklekross

I helgen tok Gjertrud Bø sin 10. VM-tittel totalt i masterkarrieren, denne gang i Cyclo-Cross i Belgia. Det ble et...
Vi gratulerer så mye til Gjertrud Bø for seieren i VM Masters Sykkekross i klasse W55-59 på fredag! Her er...
GU CX har i samarbeid med sportslig avdeling satt sammen følgende «guide» for å synliggjøre mulighetsrommet og...
Rankingritt sykkelkross 2016 For å skape en god nasjonal terminliste er det helt avgjørende med flere nasjonale...
Som ventet ble det ikke noen norske topplasseringer, men vi klatrer stadig på resultatlistene, dog må vi nok regne med...
Vi minner om at søknadsfristen for NorgesCup og NM Syklekross er 31. januar. Søknadsskjema lastes ned fra vår...
For å samle internasjonal erfaring og kjenne på det absolutte toppnivået i syklekross, sendte NCF en delegasjon på fire...
De fremmøtte ble vitne til fartsfylte og artige ritt i alle klassene under dagens flotte arrangement i Svelvik...
I strålende vær ble helgens første av to NorgesCup ritt avviklet på lørdag. Hove var arenaen og med en regntung ...
Årets første NorgesCup i syklecross ble arrangert på Spikkestad utenfor Drammen. Når gradestokken kryper seg stadig...